A Volkswagen Transporter a legbiztonságosabb kisbusz

Nemrégiben 19 könnyű haszongépjármű aktív biztonsági rendszerének működését tesztelte az európai közlekedési minisztériumokból, autóklubokból, biztosítói szövetségekből és kutatóintézetekből álló Euro NCAP konzorcium.

Az átfogó vizsgálatok után a Volkswagen Haszongépjárművek Transporter T6.1 típusa került az első helyre, és elnyerte az Euro NCAP aranyérmét.

https://youtube.com/watch?v=cuRpNKEF-l0%3Fenablejsapi%3D1

A T6.1-es sorozatban a vezetőt segítő rendszerek széles választéka áll rendelkezésre. Számos biztonsági és asszisztens funkciót tartalmaznak, hogy megfeleljenek az ügyfél igényeinek. Ezek a sávtartó asszisztenstől és a gyalogosokra, valamint a kerékpárosokra vigyázó városi vészfékezés funkcióval ellátott Front Assisttól kezdve egészen a sebességkorlátozóval rendelkező adaptív sebességtartó automatikáig (ACC) terjednek.

Jó okkal végezte az Euro NCAP a legfeljebb 3,5 tonna megengedett össztömegű kisteherautók által kínált vezetősegítő rendszerek elérhetőségét és működését. Manapság ugyanis a világjárvány következtében jelentősen fellendült az online kereskedelem, és ezzel párhuzamosan nőtt az áruterítő kishaszonjárművek iránti kereslet.

ncap_t6_4.jpg