A tesztek kitöltése és tözsdei kereskedések után kiderült, budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium nyerte a Tőzsdejáték Középiskolásoknak versenyt

Video archives concept.


    A 23. alkalommal megrendezett Tőzsdejáték Középiskolásoknak pénzügyi és értékpapírpiaci versenyt a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium csapata nyerte meg – közölte a Budapesti Értéktőzsde kedden az MTI-vel.

    A Közép-európai Brókerképző Alapítvány (KEBA) – fő szakmai partnereivel, az Erste Befektetési Zrt.-vel és a Budapesti Értéktőzsdével – 2022 novemberében kezdődött edukációs játékára több mint 270 csapat és mintegy 800 diák jelentkezett.


    A selejtező során a világ 20 tőzsdéjén kereskedhettek a diákok, emellett teszteket is megoldottak.


    Az elődöntőn – ahova egy határon túli csapat is bejutott – esszét írtak a saját kereskedésükről, amelyhez egy-egy, az interneten keresztül lebonyolított beszélgetés is társult.


    A Tőzsdejáték Középiskolásoknak verseny szóbeli döntőjén a csapatok először az elődöntőre elkészített esszéjüket mutatták be, majd a hazai tőkepiaccal kapcsolatosan bizonyíthatták tudásukat.


    Ismertették, hogy a versenyt a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium “SZDM Invest” nevű csapata nyerte, második helyen az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola “WolvesOfCházárStreet” csapata végzett, a harmadikon az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium “Bull$Bear2” csapata, a negyediken szintén az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumból nevezett másik csapat, a “stumbleguys” lett, míg az ötödik helyen a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium “Szeretetszolgálat” csapata zárta a versenyt.


    A verseny legjobbjait számos szakmai díjjal és tárgynyereménnyel jutalmazták a szervezők – tájékoztatott a BÉT közleményében.