A Taigo is öt csillagot kapott

A VW Taigo a Polo partnermodellje, és gyakorlatilag megegyezik a szerkezetük. Amint az Euro NCAP írta, a Taigo a Polóval azonos szintű biztonsági felszereltséggel rendelkezik. A független vizsgáló szervezet összehasonlította a két járművet annak ellenőrzésére, hogy a VW Polo eredményeit a Taigo is hozza-e, és szükség esetén további teszteket végez.

A frontális ütközési tesztben például a gyerekméretű próbabábukon végzett mérések a tízéves gyerekek nyakának és mellkasának megfelelő védelmét mutatták, és ugyanezt a szintű védelmet tapasztalták a hatéves gyereknek megfelelő próbabábu fejének és nyakának esetében.

Az első utasoldali légzsák kikapcsolható, hogy a kisgyermekek ülése hátrafelé nézzen.

Az elütött gyalogos fejének védelmére vonatkozó tesztek túlnyomórészt jó eredményt hoztak. A lökhárító minden vizsgálati ponton jó védelmet nyújtott a gyalogosok lábának, és a medencéje védelme is jó minősítést kapott.

A Taigo alapfelszereltséghez tartozó autonóm vészfékezőrendszer nemcsak más járműveket képes észlelni, hanem az olyan veszélyeztetett közlekedőket is, mint a gyalogosok és a kerékpárosok. A rendszer megfelelően teljesített a gyalogosokkal és kerékpárosokkal szembeni reakciójának tesztelésében, az ütközések elkerülésével vagy mérséklésével.

Az autonóm vészfékezőrendszer más járművekre adott reakcióinak tesztelése során megfelelően teljesített. Egy sávtartó rendszer finoman korrigálja a kormányzást, ha az autó kisodródik a sávjából, és más, kritikusabb helyzetekben határozottabban is be tud avatkozni. A biztonsági öv emlékeztetője minden üléshelyzetben alapfelszereltség.

https://tesztalelkemindennek.hu/2022/03/17/a-legjobb-minosites-az-euro-ncap-teszten/