A Panasonic részletes betekintést enged a nanoe™ X technológia SARS-CoV-2 elleni alkalmazásának harmadik féltől származó laboratóriumi tesztjeibe

  • Elsőként az iparágban: a Texcell kutatói ismertetik az iparág első légkondicionáló vizsgálatának részleteit a SARS-CoV-2-ön, melyet egy reális szobaméretű kamrában végeztek
  • nanoeX – az európai légkondicionáló értékesítések egy fontos mozgatórugója
  • A nanoeX használata már a lakossági, szállodai, kiskereskedelmi, kórházi és fogorvosi, valamint vasúti és autóipari alkalmazásra is kiterjed

A Panasonic megnyitotta kapuit a média előtt, hogy figyelemre méltó információkat és híreket osszon meg a nanoe™ X technológia fejlesztése kapcsán, melynek köszönhetően fokozni lehet bizonyos vírusok elleni védelmet, valamint azok terjedésének megakadályozását, például a SARS CoV-2 esetében is. Az iparágon belül elsőként, a Texcell két kutatója ismertette és erősítette meg azt, hogy sikeresen tesztelték az új típusú koronavíruson a Panasonic nanoe™ X technológiával felszerelt Etherea légkondicionáló modelljét.

A konferencián, melynek házigazdája Noémi Besedes volt, a légtisztító technológiáért felelős felsővezetők vettek részt, többek közt a feltaláló laboratóriumát és a Panasonic nanoe™ X K+F csapatát képviselő Akihito Hirohata, valamint a forradalmi technológia friss teszteredményei mögött álló, a Texcell-től érkező független kutatók, Bruno Boisson és Luck Ty.

A Texcell laboratóriumi eredményeinek részletei

A Texcell vírusszakértői arról számoltak be, hogy a nanoe™ X készülék nemcsak egy 45 literes dobozban lévő gézből távolította el az új típusú koronavírust, hanem egy Panasonic Etherea légkondicionáló egységet használva egy 6,7 m3-es reális szobaméretű tesztkamrában is megtette ugyanezt. A tesztek azt bizonyítják, hogy a légkondicionálóban lévő nanoe™ X technológia, amely másodpercenként 4,8 milliárd hidroxilgyököt szabadít fel, 8 óra alatt több mint 90%-ban, 24 óra alatt pedig 99,78%-ban távolítja el az új koronavírust.

nanoe X technológia – „a légkör természetes mosószere”

Uwe Sprengart, a Panasonic műszaki szakértője is megszólalt a technológiával kapcsolatban: „A nanoe™ X rendkívüli hatékonyságának egyik legnyomósabb oka abban rejlik, hogy noha a részecskék a levegőben dolgoznak, a felületeken és a szövetekben is hatékonyak. Ha rákeresünk arra, hogy „hidroxilgyök, a légkör természetes mosószere”, számos hiteles forrást találunk, amely hivatkozik erre, például a NASA is.”

Proaktív védelem a baktériumok és vírusok ellen

Uwe Sprengart szerint a Panasonic nanoe™ X technológiás klímaberendezéseinek egyedülálló teljesítménye mellett szóló érvek egyike a következő: „A légtisztítás a légkondicionáló egységen kívül, a hidroxilgyökök a helyiségbe való aktív terjesztésével történik. Ennek köszönhetően bizonyos baktériumok, vírusok és szagok ott kerülnek proaktív módon eltávolításra, ahol előfordulnak, azaz a tisztítás nem csak akkor megy végbe, amikor a légkondicionáló egység magába szívja ezeket az anyagokat.”

Ez egy más módszer azokhoz az eszközökhöz képest, amelyek semlegesítik a rajtuk áthaladó levegőt, és amelyek az ígért tulajdonságok fenntartása érdekében időszakos szűrőtisztítást igényelnek.

Hozzátette – „Mivel a részecskék a felületekre érkeznek, és onnan behatolhatnak a textíliákba, hogy csökkentsék a kellemetlen szagokat és meggátolják a baktériumok, a penész és egyes vírusok terjedését, a nanoe™ X technológia forradalmi újítást jelent.”

Több mint 20 év tapasztalat a légtisztítás terén

Az 1997-ben induló légtisztítás iránti kutatás, valamint a nanoe™ technológia 2003-as bemutatkozása óta ez a módszer óriási érdeklődést váltott ki, szalagcímeket eredményezett, valamint vitákat generált. A témában Akihito Hirohata, a Panasonic nanoeTM X K+F csapatából tartott részletes ismertetőt, mely során beszámolt a technológia értékes múltjáról, valamint arról, hogyan segítettek a jelentős áttörések a lendület és a folyamatos fejlődés fenntartásában.

Üzleti növekedés a nanoe X technológiának köszönhetően

Az eseményt Enrique Vilamitjana, a Panasonic Europe ügyvezető igazgatója összegezte, a nanoe™ X által generált új üzleti lehetőségeket bemutatva. Megtudhattuk, hogy a nanoe™ X kulcsfontosságú szerepet játszik a légkondicionáló berendezések értékesítésében, mivel csaknem 50%-kal nagyobb az ezzel a technológiával rendelkező modellek iránti kereslet. Az igazgató úgy látja, hogy ez a tendencia mind a lakossági, mind a kereskedelmi piacokon Európa összes fő régiójában folytatódni fog.

Bővül a nanoe X kereskedelmi alkalmazása

A konferencián Paul Aitchinson, a Panasonic termékmenedzsere és műszaki szakértője a Panasonic nanoe™ X-szel felszerelt kereskedelmi termékportfóliójának bővítését vázolta fel. Ezen termékek energiafogyasztása minimális, és karbantartásra sincs szükségük, mivel a nanoe™ X részecskék még „csak ventilátoros üzemmódban” is fel tudnak szabadulni, mindössze 25 W teljesítmény felhasználása mellett. Aitchinson elmondta, hogy „a nanoe™ X technológia végtelen lehetőségeket kínál számunkra ahhoz, hogy a különböző szobákban és helyiségekben tisztább környezetet teremtsünk. Szeretjük azt, ha a vásárlóink kihívás elé állítanak minket különféle használati módokkal és potenciális alkalmazásokkal, melyek során vizsgálódhatunk, tesztelhetünk és optimalizálhatunk. Minden jel arra mutat, hogy a nanoe™ X technológia előtt fényes jövő áll.”

Amennyiben többet szeretne megtudni a nanoe™ X technológiáról, kattintson ide: www.panasonic.eu/nanoe