A Mercedes EQB 5 csillagot kapott az Euro NCAP töréstesztjén

Az utasok védelmére rendkívül magas pontszámot kapott az elektromos szabadidő-autó.


A Mercedes EQB a maximális, 5 csillagos minősítést érte el az Euro NCAP töréstesztjén, és minden vizsgált kategóriában remek eredményeket produkált. 

Az Euro NCAP a „gyakorlatilag azonos” felépítésű Mercedes-Benz GLB adatai, valamint magának az EQB-nek a korábbi töréstesztjeiből származó adatok alapján értékelte az EQB-t. Ezért a minősítés a 2019-es évre vonatkozik, annak ellenére, hogy egy teljesen új modellről van szó.

„A Mercedes EQB a GLB testvérmodellje, szerkezetük gyakorlatilag azonos. Az Euro NCAP összehasonlította mindkét járművet, hogy ellenőrizhesse, a Mercedes-Benz GLB eredményei alkalmazhatóak-e az EQB-re, és szükség esetén további teszteket is végzett” – olvasható a szervezet közleményében. 

Az elektromos SUV kimagasló eredményeket produkált a felnőtt, illetve a gyermek utasok védelmét illetően. Előbbire 95, utóbbira pedig 91 százalékos értékelést ért el. A Mercedes EQS szinte azonos, 96 és 91 százalékos teljesítménnyel végzett a teszten.

A védtelen közlekedők – gyalogosok, kerékpárosok, motorosok – biztonságát illetően a Mercedes elektromos szabadidő-autója 78 százalékot, a biztonsági asszisztens rendszerek hatékonyságára pedig 74 százalékot ért el. Ezek ugyancsak jó eredménynek mondhatók, tekintve, hogy az EQS ezekben a kategóriákban 76 és 80 százalékot produkált.

Mercedes EQB Euro NCAP teszteredmények:

  • felnőtt utasok védelme – 95%
  • gyermek utasok védelme – 91%
  • védtelen közlekedők védelme – 78%
  • biztonsági asszisztens rendszerek – 74%

Forrás:

InsideEVs & mahzrt.hu