Az Auto Express tesztjei szerint a Kinergy 4S 2 a legjobb négyévszakos abroncs

A többek közt a Hankook magyarországi gyárában is készülő Kinergy 4S 2 lett az Auto Express 2021-es négyévszakos abroncstesztjének győztese. A gumi nem először lett első, hiszen 215/65 R 17-es kivitele nemrégiben az Auto Bild tesztsorozatát követően is az élen végzett.

Az Egyesült Királyság legolvasottabb autósmagazinja ezúttal nyolcféle, 205/55 R16 méretű abroncsot vetett össze. Mindegyiket több alapvető, teljesítményre vonatkozó kritérium – például nedves tapadás, száraz tapadás, havas tapadás, zaj, gördülési ellenállás és vételár – alapján teszteltek és értékeltek finnországi és németországi tesztpályákon.

Az Auto Express négyévszakos válogatása

  1. Hankook Kinergy 4S2 100%
  2. Bridgestone WeatherControl A005 EVO 99,9%
  3. Vredestein Quatrac 99,6%
  4. Continental AllSeasonContact 99,5%
  5. Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 98,6%
  6. Pirelli Cinturato All Season SF 2 97,8%
  7. Maxxis Premitra All-Season AP3 96,5%
  8. Avon AS7 96,2%

A brit magazin összefoglalója szerint azért lett a Hankook a teszt győztese, mert kiemelkedően teljesített az aquaplaning terén, miközben a többi kritériumban is remek eredményeket ért el, szinte kompromisszumok nélkül. Az abroncs az aquaplaning teszt egyértelmű győztese, és magabiztos formát mutatott a kormányozhatósági teszten is, ahol azokat a kanyarokat is szűken vette, amelyekkel a konkurenciának meggyűlt a baja. Megérdemelten lett első helyezett – írta az Auto Express.

A Bridgestone csak egy hajszállal maradt le az első helyről, hiszen több tesztkategóriát is megnyert.

Ha havon egy picivel jobb eredményt ért volna el a Vredestein, megváltoztathatta volna a sorrendet, mert a Quatrac száraz és vizes aszfalton egyaránt kimagasló tulajdonságokat mutatott.

dasblog.hu

https://www.begurulva.hu/index.php/2021/12/29/heti-foszereplonk-a-renault-kangoo-es-a-garett-menetrogzito-kamera/
READ  A világ leghosszabb beltéri tesztpályája az önvezető járművek számára