A Mensa HungarIQa tagjai évente tesztelik az új társasjátékokat

A Mensa HungarIQa Egyesület immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg a társasjátékok bajnokságát, és hirdetett győzteseket. A versenyre minden évben társasjátékokat nevezhetnek a játékforgalmazók, és a győztes játékok elnyerik a Mensa Társasjátékdíjat. Ez az elismerés a társasjátékok egyik legnagyobb presztízsű díjának tartott amerikai Mensa Select Award magyar változata.

A kiemelkedően magas intelligenciájú embereket tömörítő Mensa HungarIQa tagjai évente tesztelik az új társasjátékokat, majd szavaznak arról, hogy melyek az év legjobbjai. Ötvennél is több Mensa-tag két, egész napos alkalmon tesztelte a versenyre nevezett játékokat. A pontszámok alapján döntőbe jutott társasjátékok végső, dobogós sorrendjéről végül zsűri szavazott. Évről évre töretlenül fejlődik a társasozás hazai népszerűsége, ezért nagy öröm, hogy most is kitűnő játékokon szerepel majd a Mensa-díj.

A verseny során családi, logikai és haladó kategóriában lehetett elindulni, így 2022-ben összesen 3 játék nyerte el a Mensa Társasjátékdíjat. Idén a logikai kategóriában a The Crew, a haladók között a Praga Caput Regni, míg a családi kategóriában a Zöldellő mezők nyerte el a Mensa Társasjátékdíjat. A győztes kiadók egy erről szóló matricát ragaszthatnak játékukra, és természetesen hirdetéseikben, kiadványaikban is használhatják a “Mensa HungarIQa Társasjátékverseny győztese” címet.

Bővebb információ:
    Kiadó: Mensa HungarIQa Egyesület

——————————————————————-

    MTI-OS
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.