A Mazda Australia elindítja az új CX-60 hat hónapos tesztelési rendszerét

A Mazda CX-60 már azelőtt elérte Ausztrália partjait, hogy az indulás előtt egy intenzív helyi tesztprogram indult volna.

A japán autógyártó két gyártás előtti Down Under prototípust szállított le, amelyeket számos, akár hat hónapig tartó közúti felméréshez használnak fel.

A tesztelés során mérni fogják a kulcsfontosságú járműadatokat különböző alacsony terhelésű és magas-alacsony forgatókönyvek esetén, és kiterjednek a hajtáslánc stressztesztjére, a vontatási képességekre, a minőségbiztosításra, a valós hatótávolság mélyreható elemzésére és számos egyéb, teljesítményhez kapcsolódó kritériumra. A járművek több mint 30 000 km-t (~18 600 mérföldet) tesznek meg a tesztelés során.

A Mazda megjegyzi, hogy Ausztrália a világméretű járműtesztelési rendszerének fontos piaca az ország egyedülálló útjai és éghajlati viszonyai miatt.

„Teljesen befektettünk abba, hogy úttörő SUV-nk mesterien megfeleljen ausztrál ügyfeleink speciális igényeinek is” – mondta a Mazda Australia ügyvezető igazgatója, Vinesh Bhindi. „Mérnöki csapatunk következetesen a végletekig fogja nyomni az autókat, és ezek a megerőltető értékelések létfontosságú lépést jelentenek a vásárlói élmény és a folyamatos márkafejlesztés iránti elkötelezettségünkben.”

Az átfogó tesztelés mellett a két CX-60-at az átfogó képzési ütemterv „megerősítésére és előrehaladására” fogják használni a Mazda 140 ausztrál márkakereskedésből álló hálózatán.

„Ezek az autók az elsők között, amelyek lekerültek a gyártósorról, de korai gyártási ütemtervük ellenére az illeszkedés és a felület minősége máris jelzi a Mazda CX-60 modellcsalád által képviselt, hitelesen prémium kínálatot” – tette hozzá a Mazda. Alastair Doak ausztrál marketing igazgató. „Ez a szigorú és informatív tesztelési program ideális lehetőség piacunk számára, hogy a kezdetektől hozzájáruljon ennek a mérföldkőnek számító modell jövőbeli sikeréhez.”

A Mazda Australia egy későbbi időpontban jelenti be a CX-60 helyi specifikációit és áradatait.