A Kia EV9 ötcsillagos Euro NCAP eredménye

  • Az új Kia EV9 legmagasabb biztonsági besorolása a legutóbbi Euro NCAP biztonsági teszteken
  • Az eredmények között szerepel a 84%-os pontszám a felnőtt utasok védelmére és 88%-a a gyermek utasok védelmére
  • A nagy szilárdságú elektromos-globális moduláris platform és az intelligens biztonsági funkciók ötvözik a kiemelkedő általános biztonságot

A Kia vadonatúj EV9-es modellje a legmagasabb biztonsági besorolást kapta az Euro NCAP, Európa vezető független biztonsági tesztelő szervezete átfogó tesztelése után. A teljesen elektromos, hétüléses SUV elérte a maximális, ötcsillagos minősítést, ami tovább bizonyítja a jármű lenyűgöző biztonsági tulajdonságait.

Az EV9-et négy kategóriában értékelték, és a tesztfolyamat során magas színvonalon végezték el. 84%-ot ért el a felnőttek védelme, 88%-a a gyermek utasok védelme, 76%-a a veszélyeztetett úthasználók, köztük a gyalogosok, és 83%-a a „biztonsági asszisztens” kategóriában, amely egy átfogó ütközési csomag rendelkezésre állása alapján értékeli a járművet. elkerülő technológiák.

Az Euro NCAP dicsérte az EV9 utasterét, amiért stabil maradt a frontális ütközési teszten, és minden utas térdét és combcsontját jól védi – mérettől és ülőhelyzettől függetlenül. A tesztek kimutatták, hogy az EV9 közepesen jóindulatú ütközőpartner lenne frontális ütközés esetén. Az oldalsorompó tesztjén az EV9 maximális pontszámot ért el, erős védelmet biztosítva a vezető és az utasok minden kritikus testterületén. A SUV-t a fejlett eCall rendszeréért is dicsérték, amely baleset esetén figyelmezteti a segélyszolgálatokat.

Az EV9 még magasabb pontszámot ért el a gyermek utasok tesztjein, mivel a jármű a hat- és tízéves utasokat képviselő próbabábu minden kritikus testrészét megvédte. A szervezet tudomásul vette az EV9 légzsák rugalmasságát, valamint intelligens gyermekjelenlét-érzékelő rendszerét.

Az EV9 biztonsági asszisztens technológiáinak tesztelésekor az Euro NCAP kiemelte a jármű automatikus vészfékező rendszerének (AEB) teljesítményét, amely jól reagált más járművekre, és a legtöbb tesztforgatókönyvben elkerülte az ütközéseket.

Az EuroNCAP további biztonsági jellemzői közé tartozik az EV9 Lane Keeping Assistant (LKA), amely finoman korrigálja a jármű útját, ha az kisodródik a sávból, és kritikusabb helyzetekben is beavatkozik. A sebességrásegítő rendszerről azt is megállapították, hogy jól azonosította a helyi sebességkorlátozást, mivel a vezető dönthet úgy, hogy a rendszer automatikusan beállítja a korlátozót.

Az EV9 biztonsági besorolását megerősítette a jármű nagy szilárdságú Electric-Global Modular Platformja (E-GMP) és merev karosszéria-szerkezete. Számos aktív vezetőt segítő és biztonsági funkcióval kombinálva ez megerősíti az EV9 maximális kényelmét és biztonságát az úton.