A Hyundai Ioniq 5 nyerte a villanyautók összehasonlító tesztjét

A dél-koreai modellt az elmúlt évben hét európai országban is az év autójának választották.


A német Auto Zeitung magazin összehasonlító tesztben mérte össze a Hyundai Ioniq 5, a Kia EV6, a Tesla Model Y, a Polestar 2, valamint a Mercedes-Benz EQB tisztán elektromos szabadidő-autók tudását. A zsűri a karosszéria, a hajtáslánc, a menetdinamika, a komfort, illetve a költségek és a fenntarthatóság összevetésében vizsgálta a járműveket.

A megszerezhető 5000 pontból az Ioniq 5 végül 3222 egységet gyűjtött, nem sokkal megelőzve a 3178 ponttal a második helyen végző Kia EV6-ot. A harmadik pozícióban a Polestar 2 végzett, a Tesla Model Y a negyedik, a Mercedes EQB pedig az ötödik lett.

PODCAST >>>

A magazin kiemelte, hogy az öt autó közül az Ioniq 5 rendelkezik a legtágasabb utastérrel, a felfüggesztés beállításai rendkívül komfortos utazást tesznek lehetővé, emellett pedig dicsérték a modell kiváló futóművét, amely kiváló stabilitást és szórakoztató vezetési élményt nyújt. A Hyundai győzelméhez a gyors villámtöltés is hozzájárult, valamint a téli üzemmód, ami képes optimalizálni az akkumulátor hőmérsékletét, hogy a töltés teljesítménye mindig optimális legyen.

A dél-koreai gyártó 2021 márciusában kezdte meg az Ioniq 5 forgalmazását, amelyet azóta hét európai országban is az év autójának választottak, illetve a 2022-es Év Autója szavazáson is döntőbe jutott.

Forrás:

Villanyautósok & mahzrt.hu