A hétvégén tesztelik a biztonsági rendszereket

outlin_logo

Füstpróbákat tartanak a 3-as metró két állomásán

    Az utolsó füstpróbákat tartják a hétvégén a 3-as metró felújítás alatt álló, Lehel és Nagyvárad téri állomásán – közölte a BKV Zrt. szerdán az MTI-vel.

    A 3-as metróvonal rekonstrukciója hamarosan véget ér, még két állomáson van felújítás, de ezeken a helyszíneken is elkezdődnek az új berendezések működési próbái – írták.


    A vonal középső szakaszán, a Lehel tér és a Nagyvárad tér állomáson márciusban a hő- és füstelvezető rendszer tesztelését végzik.


    Közölték, hogy az egy hétig tartó tesztelés alatt a szellőző kivezetésein füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is.


    A belső füstpróbák hétvégén, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hatósági próbái a jövő héten hétköznap lesznek, arról később adnak tájékoztatást.


     Azt írták: március 25-én, szombaton reggel nyolc és este hét óra között a Nagyvárad téri állomás füstpróbája miatt a Semmelweis Klinikák és a Népliget közötti szakaszon, március 26-án, vasárnap ugyanebben az időszakban a Lehel téri állomás füstpróbája miatt a Dózsa György út és a Nyugati pályaudvar között fordulhat elő füstkiáramlás.


    Az égésterméknek sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatása – tették hozzá.