A Golf könnyedén átment a Cybertruck-teszten

A félkilós acélgolyó lepattan a Golf ablakáról, sőt az üveg ellenáll egy másfél kilós kalapács ütésének is? „Hiszem, ha látom”, mondhatnánk, de láthatjuk is az alábbi videón.

A lendületesen dobott golyótól láthatóan megrezdül a kocsi ablaka, sőt, 1:18-tól a lassításban az is látszik, hogy az ajtókeret is megmozdul.

Ezután az 1422 grammos kalapáccsal áll neki a jóember, és akármilyen fura, az ütések simán lepattannak a viseltes Golf oldalablakáról. Pedig az ajtó – 2:30-tól lassítva is mutatják – már ugrál a keretében. Végül a szívós szakember csak hosszú nyelű, 4902 grammos kalapáccsal tudja betörni az üveget.

vw-golf-uveg-tores-teszt3.jpg

A kísérletet az ihlette, hogy Tesla Cybertruck bemutatóján az acélgolyó bizony betörte a kocsi mindkét, úgynevezett páncélüvegét.

Tesla Cybertruck

Máig sem tudni, csupán reklámfogás volt-e a Cybertruck ablakának betörése, hiszen a videó körberohant a világon, és karácsony előtt már ismét 420 dollárra emelkedett a Tesla részvényárfolyama. Azért azonban hálásnak kell lennünk Elon Musknak, hogy nélküle nem tudnánk, milyen sérthetetlen a Golf ablaka.

dasblog

Exkluzív teszten a (kicsi) Tesla Cybertruck