A Bugatti Bolide így viselkedett a nagysebességű tesztek során

A Bugatti egy klassz videót tett közzé a Bolide teszteléséről egy légibázison, amint a csak pályán futó hiperautó a fejlesztés utolsó szakaszába lép, mielőtt 2024-ben megkezdődnének az első vevői szállítások. Az autógyár néhány remek részletet is közzétett a Bolide extrém aerodinamikájáról.

A Bugatti Bolide-ot koncepció formájában eredetileg 2020 októberében mutatták be, de a szériaváltozatot 2023 áprilisában mutatták be. Ez alatt az időszak alatt a Bugatti mérnökei számtalan szimulált körben tesztelték a Bolide-ot a „világ legelismertebb versenypályáin” a finomhangolás érdekében. tervezése és beállítása. A végső finomítás azonban a való világban befejeződik egy „intenzív motorsport-központú tesztelési program” részeként.

A Bolide őrült aerodinamikája lehetővé teszi, hogy akár közel 3 tonna leszorítóerőt produkáljon, így a pályához ragasztva marad.

A csak lánctalpas Bugatti első elosztója integrált szárnyakkal együtt működik az első diffúzorral és a légfüggönyökkel. A keskeny fülke több levegőt enged át az oldalra szerelt közhűtőkön keresztül, amit a külső tükrök alakja és helyzete segít. A Bugatti a hagyományos tükröket választotta a kamerák helyett, mivel ezek „lehetővé teszik a sofőrök számára, hogy gyorsabban becsüljék meg a többi autó közötti távolságot” egy versenypályán.

Végezetül a farokat egy masszív és állítható szárny uralja, mellette a középen elhelyezett kipufogó, a vékony X-alakú LED-ek és a diffúzor formájának köszönhetően félig szabad abroncsok.

A batmobile-stílusú karosszéria alatt Chiron-eredetű monocoque alváz és a középre szerelt négyturbós, 8,0 literes W16-os motor rejtőzik. Ez utóbbi 1578 LE-t (1176 kW / 1600 LE) tesz ki a sorozatgyártású Bolide-ban, miközben az egész autó 1450 kg-ra billenti a mérleget.

A Bolide-ot a legszélsőségesebb Bugattiként írják le, amely akár 2,5 G oldalgyorsulást ígér, de a Bugatti arra törekszik, hogy minden sofőr számára kezelhető legyen, ügyességétől függetlenül, akárcsak országúti testvérei. A Bugatti 40 darab Bolide-ot gyárt majd, darabonként 4 millió eurós (4,28 millió dolláros) nettó áron. Arra azonban ne számítson, hogy egyiküket Monacóban cirkálják, mivel a modell nem utcai legális.