A brit Auto Express magazin is ajánlja a Hankook Ventus S1 evo3 SUV abroncsait friss tesztjei alapján

A Ventus S1 evo3 SUV abroncs mind a vizes, mind a száraz úttesten végzett tesztek során remekül teljesített, így a tapadás, a kiváló úttartás és az általános teljesítmény alapján is a neves brit autósmagazin „ajánlott” kategóriájába került a Hankook SUV abroncsa. Ez 2022-ben a Hankook negyedik díja, amit az Auto Express-től kapott.

A világ vezető abroncsgyártó cége, a Hankook Tire idén már 4. díját kapta az Auto Expresstől: a Ventus S1 evo 3 SUV 2. helyezést ért el a 2022-es Auto Express SUV Tire Test-en, ezzel megkapta a magazin „ajánlott” minősítését.

Az SUV-k (városi terepjárók) egyre népszerűbbek az utakon, ezért is végezte el az Auto Express magazin ismét a kimondottan ezekre az autókra ajánlott abroncsok tesztjét. Tavalyi győzelme után a Ventus S1 evo 3 SUV gumiabroncs majdnem duplázott, idén a második helyezést érte el, a magazin pedig úgy írta le a modellt, mint „az abroncsot, aminek vizes útfelületen az autódon kéne lennie”.

A jelentés kiemeli, hogy több mint 700 vásárlói vélemény alapján magas, 4,6/5-ös értékelést kapott a gumiabroncs, hozzátéve: „a vélemények dicsérik a tapadását, a kiváló úttartását és az általános teljesítményt”. A Hankook idén már három díjat kapott az Auto Expresstől, nevezetesen a 2022-es év terméke díjat az ultranagy teljesítményű Ventus S1 evo 3-ért, valamint elismerést a négyévszakos Kinergy 4S 2-ért és a Winter i*cept RS 2-ért.

Sooil Lee, a Hankook Tire & Technology vezérigazgatója és elnöke szerint „ez egy kiváló eredmény a Ventus S1 evo 3 SUV számára, és megerősíti díjnyertes szerepünket a SUV-piacon. A Hankook büszke arra, hogy globális prémium gumiabroncs-gyártó lehet, az Auto Express elismerése pedig bizonyítja a Hankook elkötelezettségét a magas szintű minőség és teljesítmény iránt.”

Nyári teljesítmény SUV-k számára

A Hankook egy speciális anyag – az Aramid Hibrid kord – használatával jelentősen megnövelte a futófelület szilárdságát a Ventus S1 evo 3 SUV abroncsokban a standard termékekhez képest.

A kétrétegű karkasz és az Aramid Hibrid kord használata a korábbi abroncsokhoz képest akár 60 százalékkal is csökkenti a futófelület nem kívánt deformációját nagy sebességnél. A gumiabroncsok ezért nagyon nagy menetstabilitással és kormányzási pontossággal rendelkeznek, valamint tartósabbak is az alacsonyabb általános hőfejlődés miatt. A sportos és dinamikus teljesítményt száraz és vizes utakon egyaránt tovább fokozza az új futófelület-keverék, amely nagy teljesítményű természetes gyantákat tartalmaz. Ennek eredményeként a Ventus S1 evo 3 SUV egyenletesen magas szintű teljesítményt ér el a hőmérséklet és az útkörülmények széles tartományában.


SUV-ba pattantunk:

https://podcars.hu/a-c5-x-bemutaton-a-dizel-c5-aircross-modellt-is-kiprobaltuk/