WADA-elnök: “Az orosz sportolók doppingtesztelését folytatni kell”

    A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) lengyel elnöke azt mondta, hogy az ukrajnai invázió ellenére “nyílt kommunikációt” tartanak fenn Oroszországgal, és az orosz sportolók doppingellenőrzését folytatni kell.

    Witold Banka a lausanne-i WADA-szimpóziumon úgy fogalmazott, hogy “nem adnak szabad utat a csalóknak”, ezért is szükséges a folyamatos doppingkontroll fenntartása, és a párbeszéd az Orosz Doppingellenes Ügynökséggel – számolt be tudósításában az insidethegames.biz.


    A háború miatt a legtöbb orosz sportolót jelenleg eltiltották a nemzetközi versenyeken való részvételtől, de az ország doppingellenes erőfeszítéseit továbbra is figyelemmel kísérik – jelentette ki Banka, egyúttal leszögezve: a WADA elítéli Oroszország agresszióját, és szolidaritást vállal az ukrán néppel és az ukrán sportolókkal. Hozzátette, a WADA igyekszik gondoskodni arról, hogy az országukból elmenekült ukrán sportolókat rendszeresen teszteljék, hogy továbbra is versenyezzenek.


    “Sok ukrán sportoló még mindig edz, és nemzetközi versenyeken vesz részt” – mondta. “A WADA a közelmúltban felkért 19 nemzeti doppingellenes szervezetet azokban az országokban, ahol jelenleg ukrán élsportolók élnek, hogy vegyék fel őket tesztelési terveikbe.”

READ  Már 61 tesztről derült ki, hogy manipulálták