Vincze Ferenc tesztekkel készül a jövőre

Vincze az idén a hazai bajnokságra koncentrál, jövőre indulna az Eb-n

    Bár az eredeti tervek szerint már az idén bemutatkozott volna a rali Európa-bajnokság (ERC) mezőnyében, Vincze Ferenc, a 2019-es abszolút magyar bajnok versenyző mégis úgy döntött, hogy ebben az évben csak a hazai versenysorozatra, és pályafutása második összetett győzelmének megszerzésére koncentrál.

    A Korda Racing Skoda Fabia R5-ösét vezető pilóta az MTI-nek elmondta, egyéves kihagyás után év elején azzal a céllal tért vissza, hogy a magyar bajnokság mellett néhány ERC-viadalon is elinduljon. A lehetőség adott is lenne, de a magyarországi futamokon elért eredményei és az összetett szoros állása miatt egyelőre halasztja az Európa-bajnoki bemutatkozást.


    “A múlt hétvégi murvás versenyen nyújtott teljesítményem, valamint az utolsó két szakaszon elért eredményeim után rádöbbentem, hogy az elsődleges motiváció számomra megnyerni az idei abszolút magyar bajnoki címet, hiszen ehhez a korábbi WRC2-es világbajnok Mads Östberget kell legyőznöm” – jelentette ki Vincze, aki öt verseny után kevesebb mint egy ponttal van csak lemaradva a Citroen Rally Team Hungary norvég pilótájától.


    Östberg az ötből négy versenyen állt rajthoz, ezeket kivétel nélkül megnyerte, míg Vincze mind az öt állomáson második lett. Ami a pontokat illeti, a norvég sztár 165,4 ponttal áll az összetett élén, Vinczének 164,5 pontja van.

HALLGASS EXKLUZÍV PODCASTOKAT IDE, ILLETVE IDE KATTINTVA!


    “Elképesztően szoros és igazán nyílt a küzdelem, ezért nem szeretném veszélybe sodorni a részvételemet a hátralévő hazai futamokon. Biztos, hogy az Eb-viadalokon is a maximumot akarnám kihozni magamból, ha viszont történne velem, vagy az autóval valami, az problémákat okozhatna az ob szempontjából” – indokolta döntését Vincze. Hozzátette, a versenyautót is csak a hazai viadalokra készítik fel, ő pedig inkább többet tesztel majd a minél jobb szereplés érdekében.


    “Az Európa-bajnoki bemutatkozást áttesszük jövőre, mert most minden korábbinál motiváltnak érzem magam, és hiszem, hogy sikerülni fog az abszolút magyar bajnoki cím megszerzése” – hangsúlyozta Vincze.


    Korda Erik, a Korda Racing csapatfőnöke úgy fogalmazott, sajnálja, hogy nem debütálnak az idén az ERC-ben, de elfogadja és megérti versenyzője érveit.


    “A lelkesedése átragadt a teljes csapatra, innentől kezdve mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobb autót kapja a hazai versenyekre, valamint beépítünk a programba néhány tesztet is” – mondta.


    A Mercarius országos ralibajnokság az október közepén sorra kerülő Ózd-ralival folytatódik, majd a Nyíregyházán és környékén sorra kerülő novemberi viadallal zárul.