Új típusú hulladékgyűjtőket tesztelnek Budapesten

    Nagyobb, modernebb közterületi hulladékgyűjtő tartályokat tesztelnek Budapesten – közölte a Budapesti Közművek szerdán az MTI-vel.

    Közleményük szerint a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divíziójának munkatársai folyamatosan nyomon követik a hulladékgyűjtők állapotát, kihasználtságát, és ahol a felmérések alapján indokolt, ott most új típusú tartályokat tesztelnek.


    Így jelenleg 54, modernebb, a lakossági, illetve turisztikai szokásokhoz jobban illeszkedő edényeket szereltek fel a város kiemelt forgalmú, frekventált helyszíneire, többi között a pesti rakpart északi részére, a Deák térre és a Petőfi térre – írták.


    Mint olvasható, a tartályok anyagukból és vastagságukból adódóan jobban ellenállnak a fagynak, hőnek, UV sugárzásnak, szennyeződéseknek és a rongálásoknak. Bordázott külsejüknek köszönhetően pedig nehezebb rajtuk matricákat, plakátokat elhelyezni.


    A telepítések során a leginkább elhasználódott szemeteseket cserélték le új, nagyobb, talajhoz rögzített változatokra. A kihelyezett edények átlagosan 30, de van, ahol 80 literrel is nagyobbak, mint korábbiak.


    Amennyiben az új típusú edények kedvező fogadtatásra találnak a fővárosiak körében, úgy a vállalat munkatársai a tesztidőszakot követően folytatják a régi edények cseréjét – közölte a társaság.

Tudtad?