A tesztek után fontos elismerés kaptak a Sage kávéfőzői

A Good Food tesztelte a legjobb kávéfőzőket

A világ egyik legismertebb életmód és gasztro magazinja, a Good Food több kávéfőzőt tesztelt. Az immáron 35 éves fennállását ünneplő brit sajtóorgánum ismert és népszerű márkák termékeit tette próbára. A teszten a Sage előkelő helyezést ért el.

A magazin munkatársai szigorú kritériumok alapján hajtották végre a teszteket. Kiemelt figyelmet fordítottak a funkcionalitásra, a dizájnra, a könnyű tisztíthatóságra és természetesen arra is, hogy a kiválasztott gépek, milyen kremájú kávékat képesek főzni. A Good Food összesen 11 készüléket tett próbára, amelyek között három – The Barista Touch Impress, The Oracle Touch, The Barista Express Coffee Machine – a Sage gyártmánya volt.

A teszten két Sage kávéfőző maximális pontszámot kapott, egy pedig 4,5-ös értékelést szerzett, tehát az ausztrál márka gépei lehengerlően jól szerepeltek. „A The Barista Touch Impress egy elegáns, kifinomult kávéfőző, amely a márka néhány más modelljével szemben inkább a kezek nélküli megközelítést alkalmazza. Az Oracle Touch modellhez hasonlóan a digitális kijelző lépésről-lépésre útmutatást és visszajelzést nyújt a felhasználóknak a folyamat minden egyes lépésével kapcsolatban – az őrléstől és a tamperálástól kezdve a tej textúrájának kialakításáig” – olvasható az értékelés a Good Food felületén.

A Sage The Oracle Touch kávéfőzőnél pedig kiemelték a készülék felhasználóbarát kialakítását. Az újságírók szerint ez a gép mesterien ötvözi az automatizációt a nagyfokú állíthatósággal. „Így a kezdő baristák és a kávészakértők számára egyaránt rendelkezésre állnak azok a jellemzők, amelyek szükségesek ahhoz, hogy finomabbnál-finomabb kávékölteményeket készíthessenek” – írja a Good Food jellemzésében.

A The Barista Express esetében pedig dicsértek a nagy kapacitást, a könnyen áttekinthető és használható kezelőfelületet. „Ez a középkategóriás készülék kiváló választás lehet a mindennapokra és nemcsak eszpresszó, hanem flat white kávék készítésére is alkalmas” – emelték ki a Good Food szerkesztői.

A népszerű magazin a termékek jellemzése mellett egyedi jelzőket is kiosztott. Eszerint a The Barista Touch lett a legjobb félautomata kávéfőző, a The Oracle Touch gépet pedig a legjobb prémium eszpresszó kávéfőzőnek választották. A legjobb ár-érték arányú kávéfőzőnek járó címet viszont a The Barista Express érdemelte ki.

A Sage számára fontos elismerés a Good Food által nyújtott visszajelzés, mert jól mutatja, hogy jó úton jár ahhoz, hogy a baristák és kávérajongók elsőszámú kedvencévé váljon.

Tudtad?