Új BILSTEIN helyszín 7 oszlopos függőleges dinamikai tesztberendezéssel közvetlenül a Nürburgringen

A BILSTEIN folyamatosan bővíti szolgáltatásait az autógyártók (OEM) és a versenycsapatok számára. Meuspathon, közvetlenül a Nürburgring mellett a lengéscsillapító- és felfüggesztés-specialista most új telephelyet nyitott egy vadonatúj függőleges dinamikai tesztberendezéssel.

A helyszínt a Nürburgring közvetlen szomszédságában nem véletlenül választották ki. Mert itt dobog a teljesítményfejlesztés szíve az autóiparban: nem csak az összes ismert autógyártó és tuningcég tesztel a nürburgringi Nordschleifén. Számos autógyártó saját tesztközpontot is üzemeltet a közvetlenül a Döttinger Höhe ipartelepén, és számos nemzetközi versenycsapat is itt található.

Új lehetőségek a felfüggesztés elemzésére és fejlesztésére

Az új BILSTEIN tesztberendezés, az úgynevezett 7-oszlopos próbapad teljesen új lehetőségeket kínál az ügyfeleknek és partnereknek a felfüggesztés elemzésére és fejlesztésére. A nagy teljesítményű függőleges tesztberendezés segítségével számos jármű karosszériájának viselkedése elemezhető: a közúti járművektől és prototípusoktól a versenyautókig. Négy hidraulikus oszlop szimulálja az útgerjesztést függőleges irányban. A gyorsulásérzékelők és a rugóút-átalakítók minden keréken és a felfüggesztésen mérik a jármű és a kerék mozgását, amely a hidraulikus oszlopok gerjesztéseiből ered. Így meghatározható az optimális rugócsillapító kialakítás. A három további hidraulikus oszlop lehetővé teszi az összetett menetdinamika még közelebbi megtekintését – sőt, az aerodinamika felfüggesztésre gyakorolt hatását is szimulálják: nemcsak a leszorítóerőt, hanem a karosszéria dőlésszögű és dőlési mozgásait is szimulálják.

Teljes versenypályák szimulációja

Az új BILSTEIN 7 oszlopos szerelékkel speciális útviszonyok vagy akár komplett versenypályák szimulálhatók, így az OEM-ek és a versenycsapatok különösen időtakarékos módon tesztelhetik a különböző beállításokat és jellemzőket. Az előnyök nyilvánvalóak: a versenycsapatok és a gyártók a lehető legrövidebb idő alatt pontos és teljes megértést szereznek a felfüggesztésről, és a BILSTEIN mérnökeivel közösen megvizsgálhatják és optimalizálhatják a kezelhetőséget bizonyos paramétereknél, valamint kidolgozhatják az optimális beállításokat.

Költség- és időmegtakarítás, mint a legfontosabb előnyök

Az autóiparban egyre rövidebb fejlesztési időszakok és a növekvő rendszerkomplexum idején különösen az autógyártók jelentős fejlesztési időt takaríthatnak meg a BILSTEIN legmodernebb tesztberendezésére és mérnökeik szakértelmére támaszkodva.

A jelentős időmegtakarítás szintén fontos érv a versenyzőcsapatok számára, tekintettel a teljes és szorosan ütemezett versenynaptárra. Ráadásul nincs szükség drága pályabérlésre, ha a fejlesztési és tuningolási munkák egy része a próbapadon történik. Általában a logisztikai költségek is megtakaríthatók, mivel a csapatok versenyautói gyakran már a Nürburgring közelében helyezkednek el. Az OEM-ek prototípusaikat az Eifel versenypályájára is szállítják tesztelésre.

Ezen túlmenően a vállalat saját szakértelmének további bővítése, valamint saját termékeinek fejlesztése és továbbfejlesztése előnyös az új BILSTEIN vertikális tesztberendezésnek köszönhetően. Saját vezetési vizsga részlegük kiegészítéseként a 7-oszlop további lehetőséget kínál a BILSTEIN felfüggesztés specialistáinak, hogy minden termékhez tökéletes vezetési élményt nyújtsanak.

Az új BILSTEIN telephely közvetlenül a körforgalomban található a nürburgringi ipartelep közepén. BILSTEIN-t nem lehet megkerülni.