Több mint egymillió kilométer éles teszt hidrogénnel

Kulcsfontosságú mérföldkőhöz érkezett a Toyota berlini üzemanyagcellás tesztprojektje. A H2 Moves Berlin program keretében több mint 100 ezer egyedi utazást regisztrált Németország legnagyobb FCEV-flottája; a Toyota Mirai-modellek nem egészen egy év alatt egymillió kilométernél is többet futottak a német fővárosban.

A Toyota és partnerei 2022 végén indították útjára Berlinben kétéves kísérleti tesztprogramjukat. Az eredetileg ötven darab Toyota Mirai hidrogéntüzelőanyag-cellás (FCEV) szedánból álló flotta üzembe állításával a technológia mindennapi használhatóságát kívánták demonstrálni. A szemléltetés aztán minden várakozást felülmúlóan sikerült: ma már kétszáz Toyota Mirai szállítja az utasokat szervezett nemzetközi rendezvényeken (az európai kortárs képzőművészet egyik meghatározó rendezvényének számító Berlini Biennálé kiállításon vagy az értelmi fogyatékossággal élő sportolókat ünnepő Speciális Olimpiai Világjátékokon) éppúgy, mint a szürke mindennapokban, az Über fuvarmegosztó szolgáltatás keretében.

Az Anglo American globális bányatársasággal, a  SafeDriver Group limuzinszolgáltatóval és az Ennoo mobilitási szolgáltatóval közösen >>>