Tesztmeccsen lépett jégre a Hydro Fehérvár AV19 csapata a székesfehérvári Alba Arénában

Székesfehérvár, 2023. november 3. A tavaszra teljesen elkészülő Alba Aréna, az új multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok Székesfehérváron 2023. november 3-án. Ezen a napon az osztrák jégkorong-bajnokságban szereplő Hydro Fehérvár AV19 csapata egymás elleni minimérkőzéssel jégpróbát tartott a csarnokban. MTI/Bodnár Boglárka

Jégpróbát tartottak pénteken a székesfehérvári Alba Arénában, az új multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnokban az osztrák bázisú jégkorong-bajnokságban szereplő Hydro Fehérvár AV19 csapata egy rövid, egymás elleni minimérkőzést játszott.

    A nyolcperces félidőkből álló mérkőzést a kékek nyerték 6-5-re a fehérek ellen, a történelmi első találatot Mihály Ákos lőtte Horváth Dominik kapujába. A tesztmeccset az észak-amerikai hokiliga (NHL) szabványa szerinti pályán játszották, amely kisebb, mint az európai pályák.


    A találkozót követően Cser-Palkovics András polgármester történelmi pillanatnak nevezte azt, hogy pályára lépett az új multifunkcionális jégcsarnokban a Volán. Megjegyezte, hogy még nem készült el teljesen a csarnok, tavasszal adják majd át, de már most sok száz szurkoló jött volna megnézni a létesítményt és a csapatot, de erre most csak néhányaknak volt lehetősége.


    Szélig Viktor, a klub általános igazgatója szerint óriási dolog az, ami történt, hiszen nagyon régóta várja a csapat, a szurkolók és a város, illetve a magyar jégkorong is a csarnok elkészültét. Úgy vélte, a Fehérvár számára az osztrák bázisú bajnoksághoz csatlakozást követően az lesz a második legnagyobb kihívás, hogy miként tudják “azt a hangulatot áthozni, ami most a Raktár utcában van”.


    A klubvezető elmondta, hogy a játékosoknak nagyon tetszett a modern létesítmény, illetve dicsérték a jeget is, amely elsőre jó minőségű lett. Elárulta, hogy a város és a klubvezetés közös döntése értelmében ebben a szezonban nem fognak átköltözni, a tervek szerint majd csak a következő idényben fogadja a csapat az Alba Arénában az ellenfeleket.


    Szélig Viktor az együttes bajnoki szereplésével kapcsolatban kiemelte: a szezon előtti váratlan edzőváltás ellenére 16 meccs után 35 ponttal a második helyen állnak, ami egy kicsit talán jobb, mint amire számítottak. Megjegyezte, a jó idénykezdet ellenére biztos benne, hogy lesznek hullámvölgyek is, de nagyon jó karakterű a keret, ezért a Kiss Dávid vezette szakmai stáb irányításával az ezekből való kilábalás is remélhetőleg sokkal egyszerűbb lesz.


    Az igazgató hangsúlyozta, hogy a céljaik nem változtak, továbbra is a rájátszásba szeretnének jutni, mert egyelőre “jól néz ki a tabella, de még nagyon sok van hátra a szezonból”.


    A Hydro Fehérvár AV19 együttese szombaton hazai pályán fogadja a Voralberget, majd vasárnap szintén Székesfehérváron játszik a Vienna Capitalsszal.

Fotók: MTI/Bodnár Boglárka