Teszteljük – Mi garantálja az időseknek nyújtott jelzőrendszeres szolgáltatás üzembiztonságát?

Számos jelzőrendszer van hazánkban forgalomban, melyet önkormányzatok, egyházak és civil szolgáltatók üzemeltetnek az idős korosztály épségének felügyelete céljából. Ezzel a szolgáltatással biztonságban tudhatjuk idős szeretteinket akkor is, ha távol élnek tőlünk. Idős, gondozásra szoruló szeretteinket nem szívesen tesszük ki annak a lelki megterhelésnek, amit egy idősotthonba költözés jelent, azonban, ha 24 órás felügyeletre van szükség, sokszor nincs más megoldás. Az idősgondozás jelzőrendszeres technológiája pontosan ezt a patthelyzetet oldja fel. A felügyeletre szoruló időseknek nem kell kiszakadniuk megszokott környezetükből, továbbra is önállóak maradhatnak, mert a diszpécserközpont és a család a jelzőkészüléken keresztül azonnal értesül, ha valami baj fenyegeti őket.

De mi garantálja az idősek számára a jelzőrendszeres szolgáltatás üzembiztonságát?

A repülőgépeket biztonságos közlekedési eszköznek tartjuk, mert a pilótáknak minden felszállás előtt kötelező leellenőrizniük és ezáltal meggyőződniük a gép rendszereinek megfelelő üzembiztonságáról. Az ellenőrzés elvégzését a gépekben található fedélzeti rögzítő egység (fekete doboz) is tárolja.

Az idősek felügyelete esetében is ugyanilyen komoly jelentőséggel bír az üzembiztonság, ami a jelzőrendszeres szolgáltatás üzemeltetésének folyamatos ellenőrzését jelenti. Ez alatt a jelzőkészülékek aktuális állapotának távoli felügyeletét, a kommunikációs hálózat működésének automatizált tesztelését, valamint a diszpécserközpontot működtető felügyeleti állomás szerverének és szoftverének folyamatos műszaki ellenőrzését értjük.

A hatályban lévő magyar és Európai Uniós >>>

https://podcars.hu/a-visszaszamlalas-elindult/