Te is tesztelj elektromos közlekedési eszközöket!

– most kipróbálhatók az elektromos rollerek, robogók, kerékpárok és más eszközök

Tesztvezetés, elektromos autók akkumulátoraiból készült energiatároló, elektromos rollerek, segway-k és vezetéstechnikai oktatás is várja azokat, akik szeptember 18-án ellátogatnak Székesfehérvárra, az Elektromos járművek napjának eseményeire. A jövő közlekedési eszközei most kipróbálhatók, hiszen fel kell készülnünk arra, hogy mindig a helyzethez illő, gazdaságos közlekedési eszközt válasszunk.

Menő jövő címmel a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ ebben az évben is – immár negyedik alkalommal – megszervezi az Elektromos járművek napját. Szeptember 18-án, vasárnap 9 órától a Rákóczi utca–Várkörút lezárt szakaszán találkozhatnak az érdeklődők a technika legújabb vívmányaival – az érvényes jogosítvánnyal rendelkezők a járműveket ki is próbálhatják. Az esemény egyúttal az Európai Mobilitási Hét programjainak zárása is lesz.

„Az elektromos járművek térhódítása egyre nagyobb hazánkban is, fontos nagy hangsúlyt adni ennek a témának a környezetvédelem, a klímasemlegesség megteremtése érdekében” – mondta az esemény sajtótájékoztatóján Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere. „Székesfehérvár kiáll az elektromos járművek támogatása érdekében, a városban továbbra is ingyenes parkolhatnak ezek a járművek. A város tömegközlekedésébe egyre több elektromos buszt kapcsolnak be, jelenleg kilenc, ősz végére már 12 ilyen jármű fog közlekedni a városban. Népszerűek a városban az elektromos rollerek is, bízunk benne, hogy ennek kerékpárváltozata is hamarosan megjelenik Székesfehérváron.”

Az esemény társszervezője a >>>