A Távol-keleti konyha levesei eképpen szerepeltek a teszteken

Mint arról korábban már beszámoltunk, házhoz rendelt készételeket teszteltek a Nébih munkatársai.

Nézzünk, milyen tapasztalatokat szereztek az egyes kategóriákban!

A Távol-keleti konyha levesei

Planet Sushi – Tom Kha leves

A zöldes-sárga, avokadóra vagy mentára emlékeztető, élénk színű leves papír hengeres dobozban, pattintós műanyag tetővel zártan érkezett meg. Tetején 2-3 mm vastagságban zsiradékréteg látható, ami keverés után eloszlik. Tönknélküli gombakalap szeleteket, nagyobb mennyiségben zöldfűszernövény leveleket, feltehetően fagyasztva, szabályos kockákra szelt húst és két jellegzetes színű garnélarákot tartalmaz. Illatában a zöldfűszer, a lime és a kókusztej dominál. Íze savanykás-citrusos, enyhén csípős, friss ízhatású. Enyhén olajos érzetű.

Papírtigris Ázsiai Tészta-Wok-Sushi – Bazsalikomos csirkeleves

A leves hengeres habkartonban kínált, opálos, sötét aranybarna színű. Benne nagydarab bazsalikomlevelek, laposra vágott és haránt felezett sárgarépa hasábok, konzervgomba szeletek, és hófehér, szabályosra vágott húskockák, zöldségfoszlányok és piros színű paprikadarabok láthatók. A leves sűrűn folyó, a zöldségek roppanósak, a hús kevésbé omlós, de jól rágható. Currys illat jellemzi. Ízében a savanykás-currys, kissé kesernyés íz és a szójaszószra jellemző sós íz dominál, nem csípős.

Imázs Thai & Japanese Restaurant – Thai tom yam leves csirkével

A műanyag tetővel ellátott gulyástálban érkezett leves, pirospaprikától narancsosra színezett, és apró zsiradékcseppek találhatóak a tetején. Benne nagyméretű hagymadarabok, újhagyma karikák, paradicsomcikkek, félbe vágott tönköt is tartalmazó gombadarabok, zöldséglevél darabok és piros erőspaprika karikák láthatók. A hófehér, nagyobbra csíkozott hús omlós, a zöldségek megfelelő puhaságúra főttek, a hagyma roppanós. Illata jellemző, savanykás-édeskés. Íze telt, csípős, harmonikus, karakteres, savanykás érzetű.

Wasabi Wok és Sushi Étterem – Khao Soi leves (csípős)
leves

A pirospaprikától színezett, narancsos színű, összefüggő zsiradékréteggel fedett leves pattintós műanyag fedővel és ragszalaggal zárt papírdobozban érkezett. A lében hosszú, vékony csíkokra vágott, kemény-száraz, szürkés színű hús, nagy mennyiségű, kissé túlfőtt vajszínű metélttészta, növényi csíra és málló hagymadarabok láthatók. Illatában édeskés, mogyoróra-hüvelyesre jellemző illat dominál. A leves savanykás, mogyorós ízű, kifejezetten sós, amit elnyom a csípős íz.

I love sushi – Japán csípős csirkeleves rizstésztával, zöldségekkel

A hengeres habkartonban kiszállított tartalmas leves apró zsiradékcseppektől gyöngyöző, nagy mennyiségű friss petrezselyemlevéllel szórt, aranysárga színű, áttetsző. Az alaplében nagy mennyiségben gyufaszál méretűre darabolt sárgarépacsíkok, fehér, hosszú, lapos, vékony metélttészta, zöldborsó és néhány karika piros erőspaprika látható. A nagyobb szeletekre vágott hús lisztben megforgatott és megsütött, amire a barnás pirítási csíkok is utalnak. A hús átsült, de bundája a levesbe visszahelyezve felázott, furcsa érzetet ad. A zöldségek átfőttek, roppanósak. Illatában gyenge zöldségleves illatú. A hús visszapuhult bundájának illata és íze dominál, grízre emlékeztet. Jellegtelen ízű, csípős.

Részletes eredmények letölthető formában – ITT 

https://tesztalelkemindennek.hu/2020/08/06/hazhoz-rendelt-keszeteleket-teszteltek/