Hamarosan már közúton is tesztelik az elektromos Megane-t

Az autó 160 kW teljesítményű villanymotort, és egy a WLTP szerinti 450 km hatótávra képes 60 kWh-s akkucsomagot kap.

A Renault szintén ott akar lenni az elektromos autók piacán, méghozzá úgy, hogy versenyképes modellekkel akar a vásárlók elé lépni. Már tavaly ősszel elárulták, hogy elkezdtek dolgozni egy vadonatúj villanyautón. A Mégane E-Tech Electric már készen áll a sorozatgyártásra, és nyáron megkezdődik a közúti tesztelése, összesen 30 prototípussal.

A Mégane E-Tech Electric már készen áll a sorozatgyártásra     Fotó: Renault

villanyautosok.hu megszerezte az autó műszaki adatait. A Mégane E-Tech Electric (más néven MéganE) 160 kW teljesítményű villanymotort, és egy a WLTP szerinti 450 km hatótávra képes 60 kWh-s akkucsomagot kap a Douai gyárban. Egyelőre az nem tisztázott, hogy más teljesítménnyel és akkukapacitással is kapható lesz-e a modell.

AZ ÚJ, 217 LÓERŐS VILLANYAUTÓ GYÁRTÁSA 2022-BEN KEZDŐDIK.

A Renault bemutatta a hamarosan érkező Megane E-Tech Electric crossover sorozatgyártásra kész formáját. A Megane eVision koncepció alapján elkészített modell a francia gyártó első tisztán elektromos autója lesz a Zoe után, és ugyanarra a CMF-EV platformra fog épülni, mint a Nissan Ariya.

Ugyan a Renault nem osztott meg túl sok részletet az új Megane E-Tech Electric kapcsán, amely a MeganE nevet fogja viselni, azt azonban már most tudni lehet, hogy egy 217 lóerős villanymotor fogja hajtani, amit egy 60 kilowattórás akkumulátorcsomag lát el energiával. Hatótáv tekintetében pedig WLTP szabvány szerint 450 kilométert lehet majd megtenni egyetlen feltöltéssel.

Azt azonban egyelőre homály fedi, hogy a Renault is fog-e kínálni kétmotoros verziót a MeganE crossoverből, akárcsak a Nissan az Ariya csúcsmodelljének esetében, amelyben egy nagyobb méretű, 90 kilowattórás akkucsomag található, és 306 lóerős teljesítmény leadására képes.

Most a francia gyártó 30 sorozatgyártás előtti példányt készít az elektromos Megane-ból, amelyek a Renault Design csapata által megálmodott – a fotókon is látható – álcamintát fogják viselni. Ezeknek az autóknak idén nyáron kezdik meg a tesztelését a közúti forgalomban.

A franciák azt ígérik, hogy az új elektromos crossoverben a legmodernebb fedélzeti rendszerrel, és csúcsminőségű képernyőkkel fogunk találkozni.

A tervek szerint a Renault 2022-ben kezdi el az új EV gyártását abban az Észak-Franciaországban található Douai üzemben, ahol most a Scenic, az Espace és a Talisman is készül.

Forrás:

Carscoops & mahzrt