Róma utcáin kapták lencsevégre az első teljesen elektromos Maseratit

Első alkalommal gurult ki az utcára a Maserati GranTurismo tisztán elektromos hajtású Folgore kupé prototípusa.

Az autót a Formula–E világbajnokság Rome E-Prix 2022 fordulójának Formula-E pályájára vezették ki, a volán mögött nem más ült, mint Carlos Tavares, a Stellantis autóipari konszern vezérigazgatója.

Az új GranTurismo lesz az első olyan autó a Maserati történetében, amely kizárólag elektromos megoldásokat alkalmaz. A modellt a Mirafiori gyárban készítik majd, és 2023-ban debütál a piacon.

A klasszikus GranTurismo utódját a márka igazi ikonjának szánják, mely – a szigonyos márkához hűen – élvonalbeli műszaki megoldásokat, kiváló teljesítményt, kényelmet és eleganciát kínál az autózás szerelmeseinek.

A Maserati márka természeténél fogva innovatív és jövőbe tekintő. A Formula-E-hez történő csatlakozás éppen ezért volt természetes és magától adódó választás a Maserati számára, melynek köszönhetően a márka első olasz gyártóként áll rajthoz az ABB FIA Formula-E elektromos versenyszériában.

Mindemellett a Maserati lesz az első 100%-ban elektromos modelleket gyártó olasz luxusautó-márka: 2025-re a teljes portfólió elérhető lesz elektromos kivitelben, 2030-tól pedig a Maserati kizárólag elektromos meghajtású luxusautókat kínál majd.