Robbantsd be a partit! – Lamax PartyBoomBox teszt

Arról már többször tettünk említést, hogy igen jó kapcsolatot ápolunk az e-Maki webáruházzal és ennek köszönhetően gyakran előfordul, hogy az aktuális újdonságokból szemezgethetünk.

Ezúttal sem volt másképp!

Néhány hete láttunk fotót az egyik közösségi oldalon a PartyBoomBox hangfalról karaoke szettről.
Pontosabban nem is csak egy fotót, elvégre a hangfal két méretben (hangerőben) is elérhető.

Gyors hozzászólás után már csak azt kellett egyeztetni, mikor látogatjuk meg a Kápolnásnyék szívében található e-Maki áruházat…

Másfél hete eljött ez a pillanat is és a rövidke látogatás végén a Lamax PartyBoomBox 300-as, illetve 500-as hangfalak, karaoke szettek az épp’ aktuális tesztautó csomagtartójába kerültek.

Hazaérve gyorsan becipeltem a dobozokat a lakásba és a kisebbik szettet ki is csomagoltam, hogy megnézzem, megtapogassam, kipróbáljam.

A kicsomagolás után az első meglepetés azzal kezdődött, hogy anélkül is működésre lehetett bírni a hangfalat, hogy a 220-as hálózatra csatlakoztattam volna a töltőjével.
Mindez annak köszönhető, hogy saját akkumulátorral rendelkezik – amivel több mint fél napon át szórakozhatunk/szórakoztathatunk olyan helyen is, ahol nincs áram (a nagyobbik majd’ egy napig bírja saját erőből).

A bekapcsolást követően természetesen az volt az első, hogy a hangszórók “háttérvilágtását teszteljem”

Sokkal szebb és színesebb, mint amit a telefonnal készült fotók visszaadnak!

Na, lépjünk csak tovább – gondoltam és kicsomagoltam a mikrofont, hogy azt is kipróbáljam, majd a kulcscsomómon található pendrivet dugtam a készülék hátán található USB nyílásba, hogy a kedvenc (vagy nem kedvenc, csak ottmaradt) zenék közül válogassak.

Majd jöhetett a televízióval való párosítás…

Ekkor jött el az ideje a hangfalakhoz tartozó távirányítók első próbájának is.
Annak segítségével könnyedén tudunk váltogatni a lejátszani kívánt zeneszámok, vagy források között, illetve a hangerőt is úgy módosíthatjuk hogy fel sem állunk a karosszékből/fotelből/ágyból…

Az első próbán annyira felbuzdultam, hogy úja kocsiba pattantam a kicsikével és készítettem egy gyors videót a rövidke élmények/tapasztalatok alapján.

Illetve, nem is csak egy videót – de utóbbit csak erős idegzettel!

Aztán nem hagyott nyugodni, mit is tudhat a “nagyobbik tesó”, ezért másnap reggel meg azzal mentem egy kicsit messzebb, hogy “élesben csomagoljam ki” és a kettőt egymás mellé állítva próbáljam megmutatni, milyen is a PartiBoom…

A 300-as és 500-as között a különbség a méret a Wattok száma mellett különbség a kialakításban van. (A nagyobb kettővel több fogantyút, illetve a könnyebb hordozást elősegítendő két kis kereket is kapott. A plusz fogantyúk egyaránt a “doboz” tetejére kerültek. Egyikükkel könnyebb felemelni anélkül, hogy el kellene dönteni az oldalára. A másikat pedig ki lehet húzni és azzal lehet magunk mellett “sétáltatva” közlekedni a hangfallal. /Lásd a videó címlapképét!/)

A két hangláda hátsó falára szerelt “kezelőpanel” ugyanolyan kialakítású.
A hátoldalon különböző bemeneteket találunk, illetve itt tudjuk be/kikapcsolni magát az eszközt, vagy csak külön a mikrofont.
A hangerő- és hangszínszabályozás, mind a lejátszott médiánál, mind a mikrofonnál külön-külön megoldható.
Ez azért nagy előny, mert tényleg klassz karaoke partikat lehet összehozni, ha épp a muzsika, vagy maga az ember hangja nem irritálóan magas, vagy mély. Továbbá ideálissá tudjuk ugye keverni a hangerőt is…

A tesztidőszak alatt játszottam le zenét a már fentebb említett pendrive(k)-ról, de kipróbáltam, mi van, ha SD-kártyán érkezik a média, illetve összekötöttem a hangfalakat televízióval számítógéppel is.

A hangfalak ezen kívül rádióadás vételére (és lejátszására) is alkalmasak, továbbá akár egymással is párosíthatóak a beépített Bluetooth segítségével.
Utóbbi esetében simán be tudjuk hangosítani az egész lakást, vagy kertet.

És ne felejtsük, hogy mindkét hangfal kapott az aljára egy olyan kialakítást, aminek segítségével, akár hangfalállványra (vagy akár a drótkerítés oszlopára) is fel tudjuk rögzíteni – és, így magasabbról szólhat a partizene.

A rövidke tesztidőszak alatt azt is sikerült kipróbálnom, mennyire alkalmas a szomszédok “nevelésére” a Lamax PartiBoomBox.
Maximálisan!
Történt, hogy az egyik szomszéd egy szép szombat délután elkezdte hallgatni hangosan a romamuzsikát a kertjében.
Én, egyből tudtam, hogy mitévő legyek és szép komótosan kitettem az udvara a 300-as és 500-as hangládákat (A mikrofonok ezúttal pihentek egy kicsit), majd az összepárosítás után tudattam is a figurákkal.

A folytatásban még “labdázgattam” egy keveset…

Végül amondók lettek, hogy elcsendesedtek… 😀

Szóval a Lamax PartiBoomBox szomszédnevelésből is jelesre vizsgázott! 🙂

És, itt kell megemlíteni, hogy sokkal, de sokkal szebben szól a cucc, mint azt a fentebb “csatolt” videókon keresztül hallani.
Ugyanis, nem külső mikrofonnal lettek rögzítve az anyagok – ez mondjuk magán a “sima” beszédhangon is hallható!

Sajnos a tesztelésnek vége lett és a hangládák visszakerültek Kápolnásnyékre, de szerencsére nem jöttünk ezúttal sem üres kézzel hazafelé.

De, ez már egy másik sztori!

Addig is, tudj meg még többet az eszközökről és rendelj magadnak PartyBoomBox-ot!
https://emaki.hu/lamax-partyboombox500-hangszoro
https://emaki.hu/lamax-partyboombox300-hangszoro