Remekül szerepelt a teszteken a Sage kávéfőzője

A márka két kávéfőzőjét is beválasztották a legjobb tíz közé

Jelentős elismerésben részesült az ausztrál márka egyik népszerű modellje. Nagy-Britannia egyik legismertebb és legolvasottabb közéleti lapjának, a The Telegraph internetes kiadása a Sage Barista Touch Impress kávéfőzőt választotta a legjobbnak egy kávéfőzőkkel kapcsolatos tesztjében.

„Mindenki szeretne a barista sztenderdek szerint elkészített kávékat fogyasztani otthon, de ez nehezebb kérdés, mint azt az ember elsőre gondolná” – olvasható a Telegraph cikkében, amely 10 darab kávéfőzőt próbált ki összesen. A tesztelt készülékeket nem véletlenszerűen, hanem szakértők ajánlásai alapján választották ki, de figyelmet fordítottak arra is, hogy népszerű és ismert modellek kerüljenek kipróbálásra.

A teszten az első helyen végzett a Sage Barista Touch Impress kávéfőző, amely 10-ből 10 pontot kapott az értékelés során. Az újság kiemelte, hogy a kávéfőző konzisztens módon képes volt sok, ugyanolyan minőségű kávé előállítására, dicsérték továbbá a megbízhatóságát, egyszerűségét, illetve intuitív mivoltát. „Ez készülék mesterien ötvözi a barista kávéfőzés tradícióit a modern technológiákkal. Az érintőképernyős kijelzőn a felhasználók egy érintéssel választhatnak az elkészítendő italok közül, legyen szó eszpresszóról, cappucinóról, lattéról, vagy hosszú fekete kávéról” – hangsúlyozta Sebestyén Attila, a Sage termékmenedzsere.

A szakértők kiemelték az új automatikus tamperáló rendszert (Puck Impress), amely a pontos adag frissen őrölt kávét közvetlenül a darálóból a kar közepébe tölti. Az őrölt kávét az emelőkaros tamper egyenletesen benyomja a karba, ami 10 kg nyomást hoz létre, végül hét fokkal enyhén elfordítja és összenyomja a kávét az előfőzéshez. Ez a tamperáló rendszer kiemelten fontos szerepet játszik a kávé elkészítésében, ugyanis az optimális kávékivonáshoz elkerülhetetlen a kávébab megfelelő őrlése, adagolása és egyenletes tamperálása.

Nem ez volt az egyetlen Sage kávéfőző, amelyet a Telegraph kipróbált. Az ausztrál márka a Bambino eszpresszó kávéfőzővel is képviseltette magát, amelyet végül a negyedik legjobbnak választottak ki a tízes listán. A készülék ráadásul a maximális pontszámot szerezte meg a teszten.

„A The Telegraph tesztje fontos elismerés a Sage számára, mert alátámasztja azon meggyőződésünket, hogy készülékeinkkel valóban kávéházi minőségű kávéitalok készíthetők otthon” – tette hozzá a Sage termékmenedzsere.