Ragyogás – Nemcsak a “karifa” alatt/előtt

Nyakunkon a karácsony, nincs idő a hosszúra nyújtott bevezetőre!

A ragyogásról sokaknak Stephen King alkotása, vagy (aktuálisan) épp’ a karácsonyi fények juthatnak elsőként eszébe, most azonban más ragyogásról fogunk beszélni.
A ragyogás ezúttal a Casio női órák igazán elegáns, szép, ragyogó szériáját, a Sheen kollekciót jelöli.

A Sheen-ek közül is most az SHB 200SG-7A modellről van szó.

Igen, ez a darab is a  One On One Kommunikációs ügynökségtől érkezett a teszt a lelke mindennek szerkesztőségébe – miután a  teafőző/intelligens vízforraló visszakerült oda. 😉

Amikor először vettem kezembe az igen kecses  karórát azonnal a fém óratok “pezsgőszínű” körgyűrűje ragadta meg tekintetemet.

 

Majd gyönyörködtem tovább a a számlapon, valamint a mutatókon.

Rendszeres  olvasóink tudhatják, hogy nem szoktam hosszasan időzni magán a számlapon, de ezúttal másként folytatódik a teszt.

Másképp folytatódik, mert sikerült a tervezőknek igazán ragyogóvá tenni az SHB 200SG-7A modellt.

Kezdjük mindjárt azzal, hogy az órákat jelölő “rovátkák”, valamint a számlapon található két körgyűrű ugyan fémes bevonatot kaptak, mégis a külső gyűrű pezsgőszíne tükröződik bennük többnyire.
Szintén a számlapon kapott helyet az adott napot jelölő kis “ablakocska”, amelynek kerete – a mutatókhoz hasonlóan – pezsgőszínben pompázik.

De a ragyogásnak/csillogásnak ezzel még nincs vége, mivel a számlapon található kisebb kör belseje olyan borítást kapott, amit leginkább a “halpikkelyes/prizmás csiszoláshoz” tudnék hasonlítani.
Ez a “megoldás” szinte odavonzza az ember tekintetét az óra közepére és a nap-, vagy lámpafényben olyan hatást kelt, mintha apró kis kövecskék díszítenék a kecses karórát.

Nem mehetünk el szó nélkül a két belső számlap mellett sem!

A nagyobbik körgyűrűn belül az “otthoni időt” láthatjuk, a kisebbik pedig 24 órában mutatja az adott nap óráit.

Nem szoktunk abból sem sportot űzni, hogy egy adott modellsorozat további tagjairól különösebben szót ejtsünk…

Erre most sem kerül igazából sor, de úgy éreztem, az alábbi képet mindenképpen közölni kell itt és most, mert látnia kell a kedves olvasónak,hogy milyen színösszeállításban is érhető el az SHB 200 sorozat.

Most jött el az ideje, hogy beszéljünk nagyon röviden a fém (nemesacél) szíjról.

Olyan eleganciát, kecsességet kölcsönöz a csodálatos óratoknak/óralapnak, hogy ezt hordva még én is ellátogatnék egy exkluzív celebritáspartira – akár egy méltán világhírűtlen blyutiblogger, akit csak a szülei követnek…
Főleg, hogy végre egy fémszíjas  óra, amely’ alapból sem lötyög a vékony csuklómon.

Na, de félre a tréfát!
A fémszíj természetesen biztonsági “békazáras” csatot kapott.
Ez azt jelenti, hogy csak úgy tudjuk kioldani, ha a két szélén található kis gombokat benyomjuk.
A megoldásnak köszönhetően nem eshet meg olyan, hogy a csat azonnal kiold, ha esetleg valamibe beleakadna.

No, eléggé kiveséztük az óralapot, a szíjat és a csatot.

Itt az ideje rátérni  az SHB 200SG-7A tudására!

Ahogy azt már szintén megszokhatták az olvasók, a Casio órák “védjegye” a vízállóság.
Ez a modell például 50 BAR nyomásig garantáltan bírja a nyomást. Úszni, fürdeni lehet az órában.

A Solar funkciót is megkapta a kicsike.
Ez annyit tesz, hogy az óra a beépített napelem segítségével működik, egyéb elem nem szükséges hozzá.

A nem mindennapi(nem az összes Casio modell sajátossága) Bluetooth kapcsolatot is megkapta az elegáns, női óra.
“Oké, de ez mire jó?” – kérdezi most joggal a kedves olvasó.
Az óra képes Bluetooth kapcsolatot létesíteni okostelefonunkkal és a pontos időt automatikusan a GSM rendszer pontos idejéhez szinkronizálja, továbbá az óra beállításai a telefon keresztül is végrehajthatóak.
A “feladat” egyébként rém egyszerű!
Letöltjük a “CASIO WATCH+” alkalmazást, majd megnyomjuk az óra bal oldalán található gombok közül az alsót és már párosítja is egymást a két “kütyü”.
Amint a mellékelt képeken látható,az alkalmazásban nevet is adhatunk az óránknak, illetve beállíthatjuk többek között a zónaidőt is. (Amit – ahogy már fentebb írtam – a nagyobb belső körgyűrűn látható mutatók jeleznek.) 

És ne is húzzuk tovább!

Jöjjenek inkább a Casio SHB 200SG-7A specifikációi:

 • Méret: 34,9 x 41,6 x 10 mm. (Szélesség x magasság x vastagság.)
 • Súly: 84 gramm.
 • Tok formája: Kerek tok.
 • Tok színe: Bicolor. (Szerintünk pezsgőszín. 😀 )
 • Tok anyaga: Rozsdamentes nemesacél tokozású. (Nagyon tartós – még az idő “vasfoga” sem tudja kikezdeni.)
 • Edzett kristályüveg: A keményített, edzett kristályüveg kevésbé karcolódik. (A hagyományos síküveghez képest sokkal erősebb, és jobban ellenáll a karcolódásnak.)
 • Domború csiszolás: Az óra üvege domborított, így nagyobbnak látjuk a számlapot.
 • Szíj színe: Ezüst.
 • Szíj anyaga: Nemesacél.
 • Nemesacél óracsat: Az óra csatja rozsdamentes nemesacélból készül, tömör szemekből.
 • Nyitáskönnyített biztonsági zár: Az óraszíj olyan – kétoldali nyomógombbal ellátott  “békazáras” – biztonsági zárral rendelkezik, amely egyrészt megakadályozza, hogy véletlenszerűen kinyílhasson, másrészt megkönnyíti a szándékos nyitását.
 • Számlap színe: Ezüst.
 • Kijelző: Analóg. (A pontos időt a mutatók segítségével olvashatjuk le.)
 • Tough Solar technológia – fényenergia működtetés: A szerkezetet fényenergia működteti, ezért soha nincs szükség elemcserére. (A többlet energiát egy akkumulátorban tárolja, így teljesen sötétben is hosszú időn keresztül biztosított az óra zavartalan működése. Egy teljes feltöltés után akár 7 hónapig is működőképes.)
 • Kvarc szerkezet: Az elektronikus óraszerkezetet nagy pontosságú kvarc kristály vezérli, minek köszönhetően a hagyományos mechanikus órákhoz képest sokkal nagyobb pontosság érhető el.
 • Power Save energiatakarékos üzemmód:  Ha az óra huzamosabb ideig (kb. 1 óráig) sötétben van, akkor automatikusan energiatakarékos üzemmódra vált, és lekapcsolja a kijelzőt. Amint megszűnik a sötétség, vagy pl. megnyomunk egy gombot, azonnal visszaáll normál üzemmódra.
 • Merülő akkumulátor figyelmeztető jelzés: Ha az óra működését biztosító akkumulátor feszültsége lecsökken az óra figyelmeztető jelzést küld.
 • Vízállóság5 BAR – 50 méter. (Az óra 5 BAR nyomásig ellenáll a víz nyomásának. Úszni, fürdeni lehet az órában, de vizisportokhoz nem ajánlott. Megfelel az ISO2281 szabványban leírtaknak.)
 • Dual Time (Zónaidő): Két különböző időzónában lévő város pontos idejének kijelzése.
 • 12/24 órás indikátor: Gyémánt csillogású 12 és 24 órás formátumú idő megjelenítés.
 • Naptár Az óra segédszámlapjáról leolvasható a naptár. (Az óra teljesen automatikus naptár programmal rendelkezik, mely a dátum és a nap nevének meghatározásakor még a szökőéveket is figyelembe veszi.)
 • Bluetooth kapcsolat: Az óra képes Bluetooth kapcsolatot létesíteni okostelefonkkal (IOS vagy Android rendszerű, ver 4.0 SMART Bluetooth képes modellekkel). A pontos időt automatikusan a GSM rendszer pontos idejéhez szinkronizálja. Az óra beállításait a telefon keresztül is végrehajthatja. (Bluetooth Mobile Link funkciók: A Phone Finder funkciónak köszönhetően könnyen megkereshetjük telefonunkat. A telefonra letölthető applikáció segítségével (iOS vagy Android) ez a karóra képes szinkronizálni az atomóra szerverrel, így a Casio rádiójel vezérelt órákhoz hasonlóan automatikusan pontosítani önmagukat az adott időzónától, illetve a téli/nyári időszámítás státuszától függően.)
 • Pontosság: Az óra megengedett eltérése normál hőmérsékleten kevesebb mint +/- 15 másodperc havonta.

 

Az SHB 200SG-7A  csak alig egy napja került hozzánk tesztre ám úgy gondoltuk, itt a karácsony előtti vásárlási lázban, gyorsan megosztjuk az első tapasztalatokat, mert lehet, valakinek épp egy ilyen szép időmérő hozhat ragyogást a “karifa” alá.

 

http://egyszermarlattamautot.hu/2017/12/21/ketszer-felborultunk-traktorral-teszt-elejen-videoval/