Ötcsillagos Euro NCAP biztonsági minősítést ért el a CUPRA Born, a márka első tisztán elektromos modellje

  • A CUPRA Born az Euro NCAP legmagasabb biztonsági minősítését szerezte meg, folytatva a márka e szigorú teszteken elért kiváló eredményeinek sorát
  • A CUPRA első tisztán elektromos modellje a piac legbiztonságosabb autói közé tartozik, kiváló értékekkel mind a négy kategóriában: Felnőtt-utasvédelem (Adult Occupant) 93 százalék, Gyermek-utasvédelem (Child Occupant) 89 százalék, A Gyalogosvédelem (Vulnerable Road User) 73 százalék, valamint Biztonsági segédrendszerek (Safety Assist) 80 százalék
  • A CUPRA Born az egyaránt ötcsillagos minősítésű CUPRA Formentor és CUPRA Leon sikereinek folytatója

A CUPRA Born – amely a márka első tisztán elektromos modelljeként szolgál érzelemdús formavilággal és érzékeny reakciók jellemezte, tekintélyes teljesítménnyel – ötcsillagos biztonsági minősítést szerezve folytatta a vállalat Euro NCAP biztonsági tesztek során elért kiváló eredményeinek sorát.

Mindez jelentős eredmény a CUPRA Born számára, amely immár szintén „ötcsillagos” autóként csatlakozhat a CUPRA Formentor és a CUPRA Leon sorozatokhoz, s amely újból bizonyította a márka korszerű menetteljesítmények és maximális biztonság együttese jellemezte járművek iránti elkötelezettségét – ám ezúttal már egy tisztán elektromos hajtásrendszerű modell formájában.

A CUPRA nem csupán érzelmekkel szeretné megtölteni az elektromos autók világát, hanem a legmagasabb színvonalú biztonsági előírásokat is képviseli a piacon” – hangsúlyozta Dr. Werner Tietz, a CUPRA kutatás-fejlesztési ügyvezető alelnöke. „A CUPRA Formentor és a CUPRA Leon révén már korábban is bizonyítottuk ezt, most pedig a CUPRA Born ötcsillagos minősítése jelzi a biztonság iránti elkötelezettségünket.”

Biztonsági rendszerek széles választéka

A CUPRA Born sikere a biztonsági rendszerei széles palettájának is köszönhető. Ezek között szerepel az Automatikus vészfékrendszer (Autonomous Emergency Braking), a Közlekedési táblák felismerő funkciója (Traffic Sign Recognition), a Menetasszisztens (Travel Assist), a Távfény-asszisztens (Light Assist) és a Proaktív asszisztens (Pre-Crash Assist). Mindezt – a szériafelszereltséghez tartozó első Központi légzsákkal (Central Airbag) együtt – összesen hét légzsákkal, a Jármű-, gyalogos- és kerékpáros-észleléssel (Vehicle, Pedestrian & Cyclist Detection), a Vészhelyzeti kormányzás-asszisztenssel (Emergency Steering Assist) és az Útkereszteződés-asszisztenssel (Junction Assist) kiegészített Front Assist rendszerével, valamint a Sávtartás-asszisztenssel (Lane Assist) és a Vészhívás funkcióval (Emergency e-Call) tovább bővítve, a CUPRA Born a jelenleg rendelkezésre álló egyik legbiztonságosabb autó, még az Euro NCAP legújabb és még szigorúbb teszteljárásai szerint is.

A járművek, gyalogosok és kerékpárosok észlelésén túl a Front Assist a Vészhelyzeti kormányzás-asszisztens (Emergency Steering Assist) és az Útkereszteződés-asszisztens (Junction Assist) technikáit is magában foglalja. A Front Assist beavatkozásakor – a vezető az akadály kikerülésére tett első kormánymozdulatát követően – a Vészhelyzeti kormányzás-asszisztens célzott kormányzási és fékezési beavatkozásokkal segíti megtalálni az optimális kikerülési pályaívet.

A CUPRA Born a piac legbiztonságosabb autói között

A CUPRA Born minden vizsgált területen produkált kedvező eredményei – Felnőtt-utasvédelem (Adult Occupant) 93 százalék, Gyermek-utasvédelem (Child Occupant) 89 százalék, A Gyalogosvédelem (Vulnerable Road User) 73 százalék, Biztonsági segédrendszerek (Safety Assist) 80 százalék – egyaránt jól mutatják, hogyan segítette e modellt rendszerei széles palettája kiváló minősítése elérésében.

Amióta az Euro NCAP újraértékelte tesztelési eljárásait, a CUPRA keményen dolgozik annak érdekében, hogy járművei továbbra is magas értékeket érjenek el. A CUPRA Born csatlakozása a CUPRA Formentor és a CUPRA Leon ötcsillagos minősítéséhez szintén a márka lehető legbiztonságosabb járművek iránti elkötelezettségét bizonyítja.