Oroszország két külföldi vakcinát tesztel

    Két külföldi koronavírus-vakcina engedélyeztetését mérlegeli Oroszország, az eljárás a klinikai tesztelés stádiumában tart – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese újságíróknak Moszkvában pénteken, miközben az új fertőzöttek száma megközelítette a százezret.

    Medvegyev elmondta, hogy az AstraZeneca és egy kínai cég oltóanyagáról van szó. A tisztségviselő hangsúlyozta, hogy Oroszország nem tiltotta be a külföldi vakcinák alkalmazását, de meg kíván győződni arról, hogy legalábbis ártalmatlanok.


    Oroszországban jelenleg hat saját fejlesztésű vakcinát használnak a lakosság átoltására. A moszkvai egészségügyi tárca közölte, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) februárban küld újabb delegációt Oroszországba az első orosz oltóanyag, a Szputnyik V nemzetközi engedélyeztetési eljárásának keretében.


    Az orosz operatív törzs pénteken közölt adatai szerint az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma 98 040-nel 11 502 657-re nőtt. Az aktív esetek száma 1 014 017. Kórházba 14 046 pácienst szállítottak, 9,7 százalékkal többet, mint egy nappal korábban. Az elmúlt egy nap alatt 673, a járvány kezdete óta pedig 329 443 embert halt meg.

READ  Több mint másfélszeres a túljelentkezés a vakcinatesztelésre Moszkvában