Óra búvároknak, búvárszemmel

A Casio mélységmérős óráját tesztelte a divecenter.hu csapata.

A Casio G-Shock Premium GWF-D1000B-1ER óra azzal büszkélkedik, hogy nem csak stílusos, sok funkcióval felszerelt sportóra, még búvárkodásban is jó társunk lehet- még a nevébe is belecsempészték a Frogman szót.

Az óra igazán elegáns díszdobozban érkezett, aztán azt kinyitva láthatóvá vált, hogy ez tényleg egy karóra, ahhoz megfelelő méretű kijelzővel. Ez a hétköznapokban nem is gond, de sejthető, hogy a víz alatt a búvárok igen jelentős része számára nem lennének elég nagyok a számok.

Természetesen vízálló, emellett zafír üveggel, tájolóval, hőmérővel szerelték fel. Nyilván mondani sem kell, hogy rendelkezik stopperrel és más hasonló üzemmódokkal, amik ma már elvárhatóak egy ilyen órától.

Meglehetősen hosszú és részletes leírást kellett átböngésznem ahhoz, hogy megtaláljam a búvár funkciót. Itt meg is kell állni a pillanatra: ez egy mélység- és időmérésre alkalmas óra, nem pedig búvárkomputer, dekompressziós értékkel nem számol. Kiegészítő műszerként lehet használni vagy ha valaki terv alapján merül, de a kedvtelési búvárok számára >>>