Online show keretében zárul a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak

Február 26-án egy izgalmas TV show keretében zárul a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 4. országos játék. A középdöntőből a legjobb eredményt elért 12 játékos jutott a február 26-i döntőbe, ahol egy színpadi show keretében kell megmérkőzniük egymással, hogy kiderüljön, filmekben kik is a legjobbak 2021-ben. Nagy verseny ígérkezik, hisz nagyon szoros volt a középdöntő is, rengetegen értek el kimagasló eredményt. De a tét is nagy, hiszen fantasztikus díjakért folyik a küzdelem. A döntősök egy színpadi show keretében megmérkőznek meg egymással, a közönség online élőben követheti vetélkedőjüket itt a DUE médiaportálán, a nagydiaktesztek.hu oldalon, valamint a DUE Facebook csatornáin.

Online eredményhirdetéssel zárult a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 4. középdöntője. 364 játékos töltötte ki eredményesen a 24 kérdéses középdöntős tesztet. Közülük a legjobb 12 jutott a február 26-án 14 órakor kezdődő döntőbe, melyet bárki online követhet itt a due.hu-n is.

A középdöntő résztvevői Zoomon léphettek be február 19-én, pénteken a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 4. középdöntője eredményhirdetésére. Az eseménynek a Smash Event stúdió adott otthont a Lurdy házban. Több százan kapcsolódtak be a Zoom-programba, hogy megtudják, sikerült-e bekerülniük a legjobbak közé. Még a stúdió óriási ledfalain sem fért el egyszerre az összes játékos, akik ott voltak az online Zoomos eredményhirdetésen.

A program házigazdája, Dj Smash a mikrofont először Szayly Józsefnek, a DUE Médiahálózat ügyvezetőjének adta át, aki ismertette a középdöntő eredményét. Nyolcan értek el maximális, 24 pontos, hárman pedig 23 pontos eredményt a középdöntőben, ők mindannyian ott lehetnek a döntőben. A 12-ik helyen, a 22 pontosok között holtverseny alakult ki, közülük a leggyorsabb lehet automatikusan a döntő résztvevője. A középdöntő sikeres kitöltői közül 89-en (24%) fővárosiak, közülük azonban csak egy jutott a fináléba. A többiek az ország különböző pontjairól érkeznek,  például a Vas megyei Náraiból, Egerből, Pásztóról, Szentesről, Lentiből, Hajdúsámsonról, vagy a Fejér megyei Sáregresről. A középdöntő legfiatalabb játékosai (9 fő) 14 évesek voltak, a döntőbe a 17 és 20 év közötti korosztályból kerültek a játékosok.Videólejátszó00:0005:28

Azok között, akik résztvettek az eredményhirdetésen, de nem jutottak tovább, vigaszdíjként két okosórát sorsolt ki Dj Smash. A két szerencsés nyertes, Spindler Krisztián és Kéri Luca postán kapják meg az ajándékukat. További két szerencsés játékost is kisorsoltak, akik személyesen is eljöhetnek megnézni a február 26-án, pénteken 14 órakor kezdődő döntőt. Korcsmáros Emese és Sipos Eszter – a döntő résztvevőihez hasonlóan – a helyszínen COVID tesztet követően léphetnek majd be a stúdióba.

A Nagy Magyar Filmteszt döntője egy látványos kvíz-show lesz, izgalmakkal, vendégművészekkel és rengeteg magyar filmmel. A szórakoztató programból sokat megtudhattok a magyar filmekről, filmes szakmákról egyaránt.

A közel 1 órás Filmteszt döntőt nem csak az idei Filmteszt játékosai, hanem bárki végigszurkolhatja, ugyanis azt élőben streamelik a Smash Event stúdióból. Vimeo link: https://onlinerendezvenyek.hu/nagy-magyar-filmteszt/

A közvetítés követhető lesz a Nagy Diák Tesztek és a DUE Facebook oldalán is.

Idén megújult, egy stúdióban költözik, és TV show formában zajlik majd a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak döntője. A programról Seres Tamás főrendezőt kérdeztük.

A koronavírus miatt a korábban megszokott Akváriumból a Lurdy házba, egy TV stream stúdióba költözött a vetélkedő döntője. Mire számíthatnak a résztvevők?

A tévés formátum főleg látványában fog merőben eltérni a korábbi döntőktől. A vizuális elemek elsősorban a közvetítést online követő nézőknek nyújtanak majd új élményeket. Megpróbáljuk olyanná varázsolni a döntőt, mintha ők is személyesen ott lennének a tv-műsorban. Rengeteg filmes bejátszás, a tesztkérdéseken túl különböző filmes szakmákat bemutató összeállítások színesítik majd a döntőt.

Miben más egy TV show mint egy színpadon zajló döntő?

Alapvetően olyan látványelemeket, grafikai megoldásokat fogunk használni, amelyek a külföldi show-műsoroknál mindennaposak, de itthon még annyira nem elterjedtek. A stúdió űrközpont jellegű designet kap. Olyan hatása lesz, mintha virtuális lenne, de persze minden valóságos lesz. A kérdéseket – válaszokat, a bejátszásokat gyorsabbra vágjuk. Ezek megjelennek majd a színpadot körülölelő 270 fokos ledfalon, meg a tv képernyőkön. A döntőnek a Smash Event stúdió ad otthon a budapesti Lurdy házban.

A kérdésekben lesz változás?

Az elmúlt egy évben, a koronavírus járvány miatt kevesebb magyar filmet mutattak be az átlagnál. A forgatások leálltak, a mozik bezártak. Azokat a filmeket, amiket sikerült befejezni, nehezebben érték el vagy találták meg a nézők. Lesznek kérdések az új filmekből is, de szélesebb lesz a merítés a korábbiakból is. A kérdéseket a vizualitás felé próbáljuk elhúzni, vagyis rengeteg képpel és bejátszással gazdagítjuk majd a döntőt. Ez erősíti a tv show jelleget is.

Találkozhatnak hírességekkel a döntősök és a nézők?

Több művész is bekapcsolódik majd a döntőbe – a járvány miatt ez alkalommal online. Virtuálisan velünk lesznek színésznők és színészek, és meglepetés kérdéseket tesznek fel a döntősöknek. Azt, hogy kik ők, nem árulhatom el előre, mert azzal megkönnyíteném a felkészülést.

A nézők hogyan követhetik majd a döntőt?

A program február 26-án, pénteken 14 órakor kezdődik. Ezt a DUE összes platformján (www.due.huwww.nagydiaktesztek.hu, Vimeo: Inlinerendezvények/nagymagyarfilmteszt) streameljük, élőben közvetítjük, a streamet a Nemzeti Filmintézet is megosztja majd. A közvetítés utólag is visszanézhető lesz.