Moziőrült egyetemista nyerte a Filmtesztet

Egy igazi filmőrült nyerte a második Nagy Magyar Filmteszt döntőjét. A 20 éves Kurdics Zoltán Gábornak saját bevallása szerint is szenvedélye a mozi. Nemcsak nézi a filmeket, hanem rengeteget olvas róluk, sőt, kritikákat is ír egy portálra. Zoli 18 ezres mezőnyből lett a legjobb.

– Több filmes pólóm van, mint fogam – viccelődött a DUE Médiahálózat által szervezet Nagy Magyar Filmteszt 2 nyertese a döntőt követően. Ami azért nem igaz, lévén, „csak” 24 felsőből áll a kollekciója, de így is rengeteg, anyukája szerint túl sok. A legtöbb póló Tarantino-s, meg van jópár Star Wars-os is. Zoli megszállottja a filmeknek, erre utal, hogy nagyjából 60-70 mozis plakátja van, melyek közül legbüszkébb a Harcosok Klubja szabályzatára. Az ELTE történelem szakán tanul, mint mondta, elég sűrű az élete, de így is belefér heti három film, sőt, egy portálnak kritikákat is ír rendszeresen. A törökszentmiklósi egyetemista a suli elvégzése után forgatókönyvíróként és sorozat kreátorként szeretne dolgozni.

Zoli győzelme azért is nagy szó, mert a Filmtesztet az első fordulóban több, mint 18 ezren töltötték ki. A legjobb ezret behívták az április 29-i döntőbe, ahol végül több száz fiatal vett részt a középdöntőben. Ők az Akvárium Klub Nagy Halljában egy újabb filmes tesztet töltöttek ki, és közülük került ki a 12 döntős. A finalisták egy játékos, nagy tudást igénylő versenyben vettek részt. Az 1 órás show megnyerésével Kurdics Zoltán Gábor vitte haza a fődíjat, egy iPhone XS-t, de a második Sári László és a harmadik Csortos Csaba Zoltán is egy kamerás okostelefonnal gazdagodott.

A rendezvényt különböző programok színesítették. A megjelentek ismert színészekkel találkozhattak, és kérdezni is lehetett tőlük. Az érdekes párbeszédekből kiderült például, hogy Nagy Ervin Thor szinkronizálása során csak a szájakat láthatta, a filmforgalmazó ugyanis biztonsági okokból a kép többi részét elhomályosította. Az egyik legnépszerűbb programot a sminkesek szolgáltatása jelentette, a hölgyek bárkit kifestettek, így aztán órákon át állt a sor náluk. Az eseményt a filmes szakemberekből álló VAN zenekar koncertje zárta,

A Nagy Magyar Filmtesztet immáron másodjára rendezte meg a DUE Médiahálózat, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával. Közös céljuk, hogy népszerűsítsék a klasszikus és új magyar filmeket, valamint bővítsék a fiatalok filmes ismereteit.

www.due.hu