Megosztó kicsike – Casio A100WEGG-1A

Annyira erős lett a reto (nermcsak a rádió), hogy a gyártók is elővették régebbi modelljeiket és a tervrajzokat leporolva a mai modern technikát öltöztetik régi köntösbe.

Tavaly novemberben olvastuk a Mi az a blogger honlapon, hogy már itthon is elérhető a Pac-Man karóra. Abban a cikkben arról is beszámoltak, hogy 2021-ben több Casio Vintage modell is érkezett az órapiacra.

Be kell vallanom, hogy amikor elolvastam a cikket, “nagyon rámozdultam” a Pac-Man-re, ugyanis az a játék volt az egyik meghatározója megboldogult ifjúkoromnak.
Mivel régebb óta vagyok fiatal, én nem csak ZX Spectrumon, vagy Commodore 62-en csapattam az e-sportot 😀 😀 😀 (MU-HA-HA! Ja! Az e-sport nem sport!), hanem a békásmegyeri lakótelep vásárcsarnokának parkolójába rendszeresen visszatérő (lengyel) “vándor-játékteremben” is rángattam a “dzsojsztikkart”, hogy a kis sárga “szmájli” elfogyassza a pontokat, valamint a kis gonosz “polipokat” a labirintusban.
Nem egy tucat “bélást” (kétforintost) szórtunk be barátaimmal a játékgépekbe…

forrás: wikipedia

Nos, a fentebb említett cikket olvasva ezek az emlékek törtek elő és bizony nagyon vártam a pillanatot, hogy találkozzak egy igazi Pac-Mannel.

PODCAST! >>>

Végül, nem ez történt, de az A100WEGG-1A modell a táskámba került az One on One kommunikáció irodájában (#köszipeti!), hogy elhozzam egy kis ismerkedésre.

Azt, hogy ez a modell megosztja az órák szerelmeseit azonnal megtapasztaltam, amint közzétettem, az első kapcsolódó videót.

Egy “#okoskolbász, #sikertelen, #unatkozó, #frusztrált, #debil” egyből le is fikázta a beszédemet, illetve a Vintage órát, amikor megosztottam az első találkozást a facebook-on. 😀
Ezt csupán azért írtam le most, mert remélem, hogy olvassa ezt a kis szösszenetet és így lesz mire, kive…
Jajj!
Nem!
Izé!
Lesz mihez hozzászólnia, lesz mit anyáznia. 😀 😀 😀

Ez a picike, vékony és nagyon könnyű kis “ékszer” tényleg megosztó!
Vannak, akiknek nagyon bejön és sokan vannak, akiknek egyáltalán nem tesztik.
Utóbbiak legtöbbször az óra apró méretén, valamint az inverz kijelzőn akadnak fenn.
A Casoi G-Shock A100WEGG-1A esetében ugyanis a kicsinek mondható kijelzőn egy nem túl széles/magas betekintési szögben olvashatóak csak le a számok, adatok.
Több vélemény szerint a háttétrvilágítás is lehetne kissé markánsabb.
A tesztelés alatt többen is megkérdezték tőlem, hogy nem zavaró-e az, hogy az óra előlapjára kerültek a funkcióválasztó gombok.

Itt kell elmondanom, hogy annak ellenére, hogy én is “ettől féltem” elsőre, nem nyomódnak be attól azok a bizonyos gombok, ha az ingünk, pulóverünk, vagy kabátunk hozzáér.

Nekem igen vékonyak az ujjaim, így számomra nem okozott az sem gondot, hogy a megfelelő “billentyút” nyomjam meg.
Abban azonban már nem vagyok biztos, hogy egy átlagos, vagy az átlagnál vastagabb ujjal rendelkező ember is azonnal azt a gombot nyomogatja, amit szeretne.

Érdekesség, hogy első ránézésre úgy tűnik, mintha egy fémházas karórával lenne dolgunk, ám műanyag tokozást kapott a kicsike.
További “különlegessége” a mai főszereplőnknek, hogy a Casio órák többségétől eltérően ez a modell csupán cseppálló óratokot kapott, így nem ajánlatos benne sem fürdeni, sem úszni!

A Casio Vintage A100WEGG-1A modell esetében az egyébként a legtöbb Casio modellnél használt kristályüveggel sem találkozunk, ugyanis plexin keresztül láthatjuk az adatokat.
Természetesen kapott egy védőbevonatot az “üveg”, de ne várjuk el ettől a felülettől, hogy tényleg karcmentes marad az idő folyamán.

Számomrra egyébként bejön, hogy az óralapon a gombok mellett kis színes csíkok törik meg a sötét hátteret, illetve az óra formája is tetszetős.

A csatolási megoldás azonban egyáltalán nem tartozik a kedvenceim közé.
Hogy miért?
Íme a magyarázat:

Annak ellenére, hogy ezúttal talán kicsit több negatívum jött ki belőlem, egy vidám kis kiegészítőnek mondható az A100WEGG-1A karóra, amely ráadásul akár gyermek, vagy női óraként, esetleg ékszerként is megállja helyét.
Ráadásul mindent szinte bárki számára elérhető áron!

Véleményem szerint egy ideális “belépőmodell”, amely egy kiskamasz, vagy tini csuklóján épp’ jól mutathat és elindíthatja azon a bizonyos úton a fiatalt.
Mert, tudjuk!
Akinek egyszer volt Casio karórája, biztosan nem ragad le egy modellnél!
Jöhetnek késöbb a “dzsí”, majd az Edifice modellek is.

Funkciók:

Műanyag tokozás:
Az óra tokja könnyű, de tartós műanyagból készül.
Cseppálló tokozás:
Az óra a fröccsenő víz ellen védett, de úszni, fürdeni nem szabad azt viselve. Megfelel az ISO2281 / DIN8310 szabványban leírtaknak.
Nemesacél fémcsat:
Az óra csatja tartós rozsdamentes acélból készül. (“Békazár-szerű” csatközép)
Üveg:
Plexiüveg
Kijelző:
Inverz
LED-es világítás:
Az óra szükség szerint gombnyomásra a kisméretű LED (fénykibocsájtó dióda) segítségével oldalról megvilágítja a kijelzőt.
1/10 stopper:
A mérési egység 1/10 másodperc, a maximális mérési idő 1 óra .
Napi ébresztés:
Az óra minden nap a beállított ébresztési időpont elérésekor jelez. Órajelzés is bekapcsolható, ekkor minden egész órakor az óra csippant.
Automatikus naptár:
Az óra a hónapoknak megfelelően lépteti a napot. Utánállítást csakis 4 évente, szökőévekben igényel a 29 napos február miatt.
Nap neve jelzése:
A kijelzőn megjelenik a nap angol nyelvű rövidítése.
MO-hétfő, TU-kedd, WE-szerda, TH-csütörtök, FR-péntek, SA-szombat, SU-vasárnap
3 év várható elemélettartam:
A megbízható pontos quartz óraszerkezetet várhatóan három évig működteti a (CR1616) gombelem .
Pontosság:
Az óra megengedett eltérése normál hőmérsékleten kevesebb mint +/- 30 másodperc havonta.
Méretek:
32.7mm x 40.7mm x 9.2mm (szélesség x magasság x vastagság)
Súly:
53g