Már tesztelik a 2022-es BMW X1-et

Benzines, dízel, hibrid és tisztán elektromos hajtáslánccal is elérhető lesz.


Tesztelés közben sikerült lencsevégre kapni a következő generációs BMW X1 crossovert, ráadásul mindjárt kettőt is, teljesen beborítva az ilyenkor elmaradhatatlan álcafóliával, ám így is sok mindenre fény derül.

A német autógyártó ezzel a két tesztautóval próbálja megtréfálni a kiváncsiskodókat, mivel a korábban már megjelenő alkatrészeket összekeveri a számunkra új alkatrészekkel. Az egyik prototípusnál például a korábbi széria első lámpái láthatóak, és nagyon sok álcázást használtak az első lökhárítón. Ellenben a másik tesztautón kevésbé takarták el a lökhárítót, de más a fényszóró kialakítása. Ha a két autón látható elemeket összegyúrjuk, jó képet kapunk arról, hogy mire számíthatunk majd a sorozatgyártású modelltől.

Sokak számára örömteli hír, hogy a BMW az előző X1 veséi szinte változatlan formában és méretben tartotta meg. Talán a hűtőmaszk egy hangyányit nagyobb lett, de közel sem akkora, mint amekkorával az új 4-es szérián találkozhatunk. A határozottabb vonalú fényszóróknak köszönhetően az autó orr-része sokkal markánsabb, agresszívebb megjelenést kapott. 

2022-es BMW X1 szemből
2022-es BMW X1 hátulról

Az új X1-es utasteréről készült fotók alapján a crossover számos megoldásában hasonlít majd az új 2-es szériás Active Tourerre. 

A 2022-ben érkező új X1-es benzines, dízel, full hibrid, plug-in hibrid és tisztán elektromos hajtáslánccal is elérhető lesz, valamint várható belőle M Sport kivitel is. Az alapfelszereltségként elsőkerék-meghajtással – de opcionális összkerékhajtással is – rendelhető autó árát illetően a BMW egyelőre nem közölt információkat.

a 2022-es BMW X1 utastere

Forrás:

Motor1 & mahzrt.hu