Május 7-ig lehet kitölteni a Nagy Diák Pénzügyes Tesztet

     Kiemelt társadalmi és gazdasági prioritás a pénzügyi tudatosság és magabiztosság megerősítése. A pénzügyi ismeretek és a pénzügyekben való jártasság megfelelő elsajátítása elengedhetetlen ahhoz, hogy tudatos, megfontolt és ésszerű döntések szülessenek. Ezt a célt szolgálja az idén kilencedik alkalommal megrendezett Pénz7 kísérőeseménye, a Nagy Diák Pénzügyes Teszt – hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

    A három fordulóból álló vetélkedő a középiskolás (14-20 éves kor közötti) korosztálynak szól, melynek első szakasza online zajlik, a tesztet május 7-ig lehetséges kitölteni. A gyakorlatias kérdéseken keresztül a fiatalok pénzügyi jártasságukat tesztelhetik többek között a megtakarítás, a befektetés, a biztosítás és a kiberbiztonság témakörében.


    A középdöntőre és a döntőre május 26-án, a 10. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon kerül sor. A legügyesebb “pénzügyesé” lesz a lehetőség, hogy a külföldi tengerparti nyaralás, a laptop és az elektromos roller közül elsőként válasszon. Az az iskola pedig, ahonnan a legtöbb kitöltés érkezik az első fordulóban, 150 ezer forintot kap egy kiválasztott osztálya osztálykirándulásához.


    A tesztet bárki kitöltheti, a nyereményjátékban azonban csak középiskolások vesznek részt. A GFM arra bíztat minden középiskolás fiatalt, éljen a lehetőséggel és töltse ki a tesztet, amely a Nagy Diák Tesztek portálján elérhető.