Magyar sofőr lett Európa legjobb kamionvezetője a Goodyear tesztpályáján tartott versenyen

  • Október első hétvégéjén a Goodyear luxemburgi tesztpályáján zajlott a holland DAF Trucks kamiongyár sofőrversenye
  • A Goodyear volt a verseny kizárólagos abroncsszállítója
  • Szabados Gábor lett a legjobb sofőr Európában

A Goodyear folytatta együttműködését a DAF Trucks kamiongyárral, így október első hétvégéjén a vállalat által megrendezett sofőrverseny, a DAF Driver Challenge 2022 abroncsszállítója volt. Az évente megrendezett, egész Európát felölelő verseny célja megtalálni a legrátermettebb kamionsofőröket.

A versenyt október 1-jén és 2-án rendezték meg Luxemburgban, a Goodyear tesztpályáján. 18 ország több mint 1000 versenyzője vett részt a regionális megmérettetéseken, és 15 sofőr versenyzett végül a döntőben. Az esemény partnere és kizárólagos abroncsszállítója a Goodyear volt.

A verseny győztese magyar sofőr, a 31 éves dabasi Szabados Gábor lett. Európa legjobb kamionsofőrje a győzelemhez vezető út során számos kihívással nézett szembe a pótkocsi csatlakoztatásától és a tolatástól egészen az üzemanyagtakarékos vezetésig és a napi műszaki ellenőrzésekig, ami magába foglalta az abroncsok állapotának nyomon követését is.

A kétnapos esemény színtere a Goodyear tesztpályája volt, amelyet jelenleg a személy- és tehergépkocsi-abroncsok tesztelésére használnak, hogy biztosítsák a teljesítmény és a hatékonyság legmagasabb szintjét. A döntősök hét műszaki és kezelhetőségi workshopon vettek részt, hogy megismerkedjenek azokkal a teszttípusokkal, amelyeken az abroncsokat vizsgálják azok fejlesztése során. 

Maciej Szymański, a Goodyear teherabroncs üzletágának – európai marketingigazgatója elmondta: „A Goodyear számára megtiszteltetés, hogy egy ilyen rangos verseny partnere lehetett, mivel ez illeszkedik értékeink közé, melyek szerint mindig a legjobb eredményre törekszünk. Büszkék vagyunk partnerségünkre a DAF vállalattal, mely elkötelezett aziránt, hogy a teljesítmény terén hozott kompromisszum nélkül érje el fenntarthatósági törekvéseit. A Goodyear nevében szeretnék gratulálni minden sofőrnek, aki részt vett a DAF Driver Challenge 2022 versenyen, különösen Szabados Gábornak, a viadal győztesének.”