Sok mindenre KÉPes MAGIC 4 Lite 5 G

Sokan furán néztek rám, hogy hosszú évekkel ezelőtt is már Honor telefonnal jártam az országot, világot.

No, többnyire nem azért, mert bármi bajuk lett volna a márkával, hanem sokkal inkább azért, mert nem értették, miért nem állok be a “felfújt, megcsonkított alma”, vagy épp’ a divatos dél-koreai márkát használók táborába.

A Honor 10 Lite eszközzel kezdtem (A mai napig használom otthoni netezésre…), majd néhány évvel később a Honor OnePlus Nord-ra váltottam és bizony ez utóbbit a mai napig nagy szeretettel használom.

Az elmúlt év végén négy Honor készülék is járt nálunk teszten, így eljött az ideje, hogy szép sorban érkezzenek a tesztek, beszámolók is.

Igen, sokan úgy kezdik, hogy külalak, majd azzal folytatják, hogy ilyen-olyan specifikáciiós részleteket kiemelnek.
Akik olvassák a tesztalelkemindennek.hu oldalt jól tudják, hogy itt nem ebben a megszokott stílusban szoktunk teszteket alkotni.

Bár, a külalak mellett ezúttal nem mehetünk el szó nélkül, ugyanis mai főszereplőnk, a Honor MAGIC 4 Lite 5 G “hátlapja” mindenképpen kiemelkedik a tömegből.
A készüléket azonnal felismeri mindenki, ha a hátlap felső részének közepére helyezett “optikarendszert” meglátjuk.

Ráadásul ez a modell, amellett, hogy nem nevezhető a kialakítása mindennapinak, – SZERINTEM – a mai mobilok (telefonok, okostelefonok, ilyenfonok, olyanfonok) egyik legmeghatározóbb darabja.

Mert manapság két olyan paramétere van a telefonoknak, amikre a többség figyel.

Az átlag felhasználók szerint fontos, hogy hány megapixeles a fényképezője, hogy milyen optikai és digitális rendszert használ az, illetve milyen fotós/videós módok közül választhatunk.
Illetve fontos, hogy mit tud (mennyit bír) az akkumulátor.

Nos a MAGIC 4 Lite 5 G a fotózásban a topon van.
Nem!
Azt nem mondom, hogy a legjobb, de mindenképpen az élmezőnyben szerepel.

Az, hogy a kamera menüben akár a “rekeszérték”et magunk is megathatjuk, illetve az “este” üzemmódban akár a csillagos eget is megörökíthetjük, rossz fényviszonyok között is használható felvételeket készíthetünk, illetve a “portré”, a “fotó”, vagy a “videó” mód közül választhatunk, nem egyedi.
Ezt a sort, több más gyártó készüléke is tudja.
Mint ahogyan a “pro”, a “panoráma”, a “HDR”, vagy épp” a “timepase” módokat is és talán a “nagy felbontás”sal is megbírkózik jópár más eszköz.
A “matricák”, a “szuper makro”, illetve a “kettős felvétel” mód azonban már sokkal kevesebb gyártó telefonjában áll a felhasználó rendelkezésére.
Utóbbinál ráadásul a “kép a képben” funkcióban akár felvétel közben is variálhatjuk, hol helyezkedjen el az előlapi kamera képe…

A “történet” funkció pedig igazi kuriózumnak számít.
Nem egyedi, de nem is elterjedt még a mód, amely kifejezetten a “fészbukkereket”, “instagrammereket”, “youtoubereket”, “tiktokkereket” hivatott kiszolgálni.

Az akkuja is a legjobbak közé sorolja a készüléket, ugyanis akkor sem tudtam lemerríteni egy nap alatt, ha egész nap a telón keresztül neteztem, hívásokat bonyolítottam, videókat, fotókat, podcast alapanyagokat készítettem.
Ez manapság mindenképpen nagyon jónak számít!

Ha már szóba került a podcast, akkor egyrészt hallgassátok meg a Lexus NX450h+ F Sport tesztautóról készült hanganyagot, másrészt pedig meg kell jegyeznem, hogy az “egyel korábbi” modellnél valahogy élethúbb hangzást tapasztaltam.
Nem mondom, hogy rossz, de nekem kicsit “nyersebb” a MAGIC 4 mikrofonja.

Ja!
Amellett sem mehetek el szó nélkül, hogy a készülék gyári dobozában egy védőtok is található – gyári tartozékként…
(Ez sem gyakori a konkurenciánál.)

Olvassátok el IDE KATTINTVA a készülékkel kapcsolatos legfontosabb infókt, paramétereket!

Én pedig úgy tervezem, egy ilyen lesz a következő saját Honorom a sorban…

https://miazablogger.hu/ot-hasznos-app-sieleshez-es-snowboardozashoz/