Két Skoda is 2021 legjobbjai között

Az Euro NCAP azzal indítja az autóbiztonsági tesztek új évét, hogy a 2021-ben tesztelt 33 modell közül kiválasztotta azt az ötöt, amely elnyerhette kategóriája legjobbjának járó minősítést, a kitüntető Best in Class címet.

A nagy off-road kategória sztárja a Škoda első teljesen elektromos SUV-ja, az Enyaq iV lett, a Škoda Fabia pedig a legjobb kis családi autó titulussal büszkélkedhet.

Rajtuk kívül a Mercedes-EQ EQS bizonyult a legjobbnak az Executive Car és a tisztán elektromos kategóriákban. A kis off-road kategóriában a Nissan Qashqai érdemelte ki az elismerést, míg a kis MPV kategóriában a Toyota Yaris Cross végzett az élen.

Azonban a csillagok számát nem lehet közvetlenül összehasonlítani a különböző járműkategóriák között, ezért van szükség a Kategória legjobbja címre, ami megmutatja, melyik járművek teljesítettek jobban, mint versenytársaik. Mivel az egyes csillagbesorolásokra vonatkozó követelmények évről évre szigorodnak, a Best in Class cím kiadásához az összehasonlítást csak egy-egy naptári éven belül végzik el, így minden járművet azonos szabványok szerint értékelnek.

Az Euro NCAP Best in Class díjra csak azok a modellek esélyesek, amelyek összességében a legjobban teljesítenek olyan kategóriákban, amelyekben abban az évben legalább három különféle gyártmányt teszteltek, és elérték az öt csillagos minősítést.