Két hónapnyi tesztet követően praktikusabb, kényelmesebb formaruhára vált a Volánbusz

Lezárult a Volánbusz formaruha-beszerzésre vonatkozó közbeszerzési eljárása: az érintett munkavállalók egyenruhája várhatóan az év negyedik negyedévétől, fokozatosan újul meg. A közlekedési vállalat a munkatársak bevonásával, próbahordás segítségével határozta meg az új kollekcióra vonatkozó elvárásokat, a nyertes pályázók így valóban kényelmes, praktikus és modern ruhadarabokat szállíthatnak a Volánbusz frontemberei számára.

A közbeszerzési eljárás eredményeként 2022 őszétől három közhasznú társaság, az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft., a Kézmű Fővárosi Kézműipari Közhasznú Nonprofit Kft. és a “Pro-Team” Rehabilitációs Közhasznú Nonprofit Kft. szállíthatja a Volánbusz formaruha viselésére jogosult munkakörökben dolgozó munkavállalóinak egyenruháját.

2021-ben lejárt a Volánbusz ruházati termékek biztosítására vonatkozó szerződése. Az új beszerzésre vonatkozó pályázatot a társaság úgy írta ki, hogy a friss formaruházat minél jobban megfeleljen a kor és a munkavállalók elvárásainak. Az új kollekciót az érintettek csaknem 60 fős csoportja két hónapig tesztelte, a munkavállalói érdekképviseletek bevonásával. A társaság a tapasztalatokat és a próbahordás során keletkezett módosítási javaslatokat egyaránt figyelembe vette a pályáztatás során. Pulóver és mellény helyett softshell kabát, a kabátokon fényvisszaverő csík, 80-100 százalékos pamuttartalmú ing, blúz és farmernadrág, valamint az autóbusz-vezetők munkavégzését könnyítő szabású zakó szolgálja kollégáink kényelmét. Az eredmény egy olyan formaruha-kollekció, amely az érintett munkakörökben dolgozó munkavállalók – többek között az autóbusz-vezetők, forgalmi szolgálattevők, pénztárosok, vezénylők, diszpécserek – számára jobb közérzetet biztosít, így javítja a munkavégzés körülményeit is.

A nyertes pályázók 2023 közepéig összesen 1,15 milliárd forintos keretösszegben több mint 62 ezer ruhadarabot, köztük téli- és softshell kabátokat, zakót, nyakkendőt, farmernadrágot, blézert, blúzt és inget szállíthatnak a közlekedési vállalatnak.

Elsőként azok a munkatársak kapnak az új kollekcióból, akik 2022 második félévében válnak jogosulttá a ruházati termékekre. Átmenetileg – a kihordási idő lejártáig – a korábbi formaruhák is használatban maradnak.

Begurulva – Autó és kütyümustra podcast-sorozat
Aki/ami számít, arról hallhatsz!