Kertész leszek, fát nevelek – Parrot FLower Power teszt

Érkezett hozzánk tesztre egy Parrot FLower Power is, ami egy remek kis növényőr.

Nem véletlenül írtam, hogy hozzánk, mivel az eszközt át is vittem tesómékhoz – elvégre náluk több a növény a lakásban…  🙂

Kicsit meglepődtünk azon, hogy a  termék a gyártó oldalán nem volt azonnal és közvetlenül elérhető, de természetesen megoldottuk a feladatot és végül megtaláltuk a megfelelő applikációt.
(Keressünk rá a gyártó weboldalon egy bármilyen termékhez tartozó appra, ott a gyártójának többi alkalmazásra és ott megtaláljuk ezt is.) Pilótavizsgás. Viszont ha megvan, egyszerű kezelni – már ha tudunk angolul ugyanis az applikáció nem tud magyarul.

Be lehet állítani a növényt a netes adatbázisból (angol vagy latin név ismerete elengedhetetlen, de google a barátunk) és onnan az app leszedi a szükséges értékeket amit a növény megkíván.

Bluetooth-on keresztül kommunikál pl. mobiltelefonnal, szép grafikont tud rajzolni a talajnedvességről, mért fényről, hőmérsékletről sőt még a talaj trágyatartalmáról (nem tudok jobb szót rá) is.
Látjuk az akku állapotot, szóval minden fontos infót megkapunk. Folyamatos kapcsolat esetén tud riasztás is küldeni a telefonra ha pl. kezdene kiszáradni a talaj nedvességtartalma.

 

 

 

Okos kis kütyü és ha az embernek van a lakásban egy-két olyan növénye, amely speciális gondoskodást igényel, mindenképpen megtérülő befektetés lehet.

A Parrot FLower Power jellemzői:

  • Egy AAA elemmel működik
  • Az elemmel 6 hónapig működik
  • Vízálló
  • Bluetooth-on keresztül továbbítja az adatokat
  • iOS és Android rendszerekkel kompatibilis

http://tesztalelkemindennek.hu/2017/12/28/segitsetek/

http://tesztalelkemindennek.hu/2018/01/01/hyundai-h350-ahol-szakma-osszeugrik/