Karácsonyi karácsonyfateszt

Itt vagyunk a szenteste közepén és nézem, ahogy világít az izzósor a karácsonyfán…

De megint az kellene, hogy nem belecsapok a közepébe, hanem felvázolom, miként is jutottunk  el eddig a pillanatig.

Ha jól emlékszem, vagy hat esztendeje nem volt igazi fenyő díszítve karácsonykor.
Eleinte azért,  mert nem volt kedvem januárban a sok apró (vagy épp’ nagy) tűlevelet összetakarítani a lakásban, később meg azért, mert már a műfenyőt sem volt kedvem díszíteni az egyedül töltött ünnepre.
(Azért töltöttem egyedül – eleinte, majd később  Mirkó kutyussal kettesben-, mert párom az ünnepre mindig a külföldön dolgozó édesanyjához utazott…)

Három esztendeje történt, hogy a Scania jóvoltából ellátogattunk a Pilisbe (dobogókő közelébe) egy fenyőtelepre, ahol  választhattam volna magamnak megfelelő fenyőt.
Akkor nem tettem  meg, mert tudtam, hogy újra Mirkóval karácsonyozom – így inkább ettem az isteni zsíros kenyeret lila hagymával, majd letompítottam a zseniális rétessel és forralt borral, a fenyőtelep tulajdonosainak köszönhetően.

Az idei esztendőben költöznöm kellett és jelenleg egy családi házban élünk Edivel (a párom), Mirkóval,  Délceg kutyussal, valamint  Vacskamati Yan-Chi cicával.
Azt tudtam, hogy Edi és Mirkó kutya nem borítaná fel a fát és azt is megtapasztaltam, hogy Délceg akkor sem jönne be a házba, ha lánccal próbálnám bevonszolni…
Attól azonban tartottam, hogy Vacskamai felmászhat a fenyőre és azt fel is boríthatja, így a Scania idei meghívásakor úgy gondoltam, nem vágatok idén sem fát magunknak.

Aztán, eljott a nagy nap és a Scania évzáró programjának első részeként újra megérkeztünk a Pilisbe.
Vetettem is rá hát magam a korábban már megismert házi zsírral megkent kenyerekre, lapátoltam mellé arcomba a lila hagymát, amikor megtudtam, hogy például a spanyol fenyőre tuti nem másznak fel a macskák.

Ekkor a külső szemlélő minden bizonnyal valami hasonlót láthatott az arcomon  😮  😮  😮 …

Szerencsére volt még néhány percnyi időm végiggondolni, mit hallottam és az alapján miként döntsek.

Aztán, “Mikkamakkával fát vágni mentünk az erdőre” – idézhetném a csodálatos Lázár Ervin  “A Négyszögletű Kerek Erdő” meséjét, de nem Mikkamakkával indultunk, hanem az évzáróra összejött kis csapat néhány tagjával, valamint a fenyőfatelep munkatársaival indultunk fenyőket választani.

Néhány percnyi séta a hóban, majd a spanyol fenyőkhöz érve első pillantásra beleszerettem egy nem kicsi fába…

Miután kiválasztottuk magunknak a megfelelnek tűnő fenyőt, voltak aki ott azonnal ki is vágatták és hazavitték (Ők saját autóval érkeztek a Pilisbe.).
Mi viszont abban maradtunk a “fenyőfaiskola” munkatársaival,hogy csak néhány nappalkésőbb vágják ki és logisztikázzák el a Scania Budapest telephelyére a fákat.

Én egy héttel később érkeztem az M3-as bevezetője melletti telephelyre a fenyőért és örültem nagyon,hogy épp az Opel Insignia Sportstourer volt nálam akkor teszten, mert a fa befért az autóba.

Másnap reggel kiemeltem a fenyőt, majd elkezdtem szépen befaragni a talpba és egy hete már a lakásba be is állítottuk a helyére a terebélyes és nem alacsony spanyol fenyőt. 🙂
Igaz, abban maradtunk, csak ma, december 24-ikén díszítjük fel, de párom naponta aggatott rá valamit, mert furdalta a kíváncsiság, vajon milyen is lesz feldíszítve. Ráadásul azt sem tudta eldönteni, hogy csak  egyszínű díszek, vagy színes gömbök, csillagok, “mittoménmik” kerüljenek  rá…  😀  😀  😀

Mondjuk, nem is baj, hogy így történt, hisz már már csak nekem kellett eldöntenem, hogy melyik Casio G-Shock, Baby-G, vagy épp’ Sheen óra kerüljön fel díszként a fára…
Vagy esetleg, gyönyörű girlandként valamennyi?   😀  😀  😀

Végül természetesen egyik sem, mert az órákat inkább hordom…

Oké, de hol van  ebben a karácsonyteszt?

Nos, a spanyol fenyőt egyrészt Vacskamati sem próbálta még egyetlen egyszer sem megmászni, felborítani! (Mondjuk, a biztonság kedvéért “kikötöttük” a fát.  😉
Másrészt, annak ellenére, hogy már egy hete a lakásban áll a fenyő, egyáltalán nem hullanak a tűlevelei.

Igen, az összképet a biztosítótábla kissé rontja, de az sötétben nem látszik.  🙂

Ezúton is köszönöm a Scania csapatának a “karácsonyfa tesztelési” lehetőséget és békés, boldog ünnepet mindenkinek!

 

Jöjjön az ünnepi vacsi!  🙂

http://tesztalelkemindennek.hu/2017/12/24/ennel-egyszerubb-muffin-elkeszitese-sencor-stm-3700wh-stand-mixerrel/