Izgalmas Ferrari tesztautót fotóztak Maranellóban – VIDEÓ

Az öszvérmodellen felfedezhetők a Purosangue SUV vonásai?


Az elmúlt időben rengeteg kémfelvételt láthattunk a Ferrari első SUV-járól, amelyet hamarosan hivatalosan is bemutatnak majd. Kétségtelen, hogy jelenleg a Purosangue számít a legizgalmasabb látványosságnak, ám Maranellóban természetesen más modelleken is dolgoznak a mérnökök. Az olasz cég központjának közelében most egy meglehetősen furcsa prototípust sikerült lencsevégre kapni.

Úgy tűnik, hogy ez továbbra is egy öszvérautó a Purosangue teszteléséhez. A Ferrari már eddig is több különböző karosszériával tesztelte az SUV-t. A videóban látható próbaautó egy erősen módosított GTC4Lusso karosszériára épült. A kocsi lényegesen megemelt hasmagassággal rendezkedik, a kerékjárati ívek pedig nagyobbak lettek, hogy a méretesebb felnik is beférjenek alájuk. Ezenkívül a sárvédők is új formát és jól látható szélesítés kaptak a GTC4Lusso szériaváltozatához képest.

A Ferrari minden bizonnyal a Purosangue futóművének alkatrészeit teszteli, ezért nincs értelme a jármű teljes karosszériáját használni, amíg elegendő ballaszt segítségével szimulálni tudják az SUV valós tömegét. Érdekes azonban, hogy a gumik kifejezetten alacsony profillal rendelkeznek, ezeket inkább a szuperautókon, mintsem az SUV-kon szokhattuk meg.

A Ferrari eddig igyekezett kerülni az SUV kifejezés használatát a Purosangue kapcsán. A hírek szerint a készülő új modell plug-in hibrid hajtásláncot kap majd, viszonylag nagyméretű akkumulátorral. Az összkerékhajtás ebben a kategóriában kötelezőnek számít, valamint a Purosangue platformjának köszönhetően elérhető lesz a légrugózás is.

Forrás:

Motor1 & mahzrt.hu