Ingyenesen tesztelhető matek oktatóprogram

Díjnyertes oktatóprogram segít a matekban most már az általános iskolásoknak is

A felület segít leszámolni a „matekmumussal”

Immár nem csak a középiskolás és egyetemi tananyagok érhetők el a többszörösen Év honlapja-díjat nyert e-learning platform tanulási felületein. Elindult az általános iskolásokat segítő felső tagozatos tananyag, ami a tesztidőszakban ráadásul ingyenesen hozzáférhető.

A többszörös Év honlapja-díjas magyar fejlesztésű e-learning platform, a mateking.hu folyamatosan a felső tagozatos általános iskolásoknak és a központi gimnáziumi felvételire készülőknek is segít abban, hogy a matek végre ne okozzon gondot. Az újdoságot tesztidőszakban ingyenesen próbálhatják ki a tanulók.

Nemrég kezdődött el az új tanév, és rengeteg család szembesült azzal, hogy a gyerekek nyáron sokmindent elfelejtettek, és korrepetálásra, plusz gyakorlásra van szükségük. A matematikával ráadásul rengeteg diáknak gyűlik meg a baja, és sokszor a szülők sem tudnak segíteni a feladatokban. A matekkal küzdő diákoknak jelenthet nagy segítséget egy olyan gyakorlási lehetőség, amit bármikor, bárhol előkaphatnak és tanulhatnak kedvük szerint akár egyedül is.

Új időszámítás a matekoktatásban

„A 200 ezernél is több felhasználóval rendelkező mateking.hu oktatatási platform eddig csak a középiskolások és egyetmisták életét könnyítette meg, most viszont az általános iskolások (és szüleik) is fellegezhetnek, mert végre elkészül az általános iskolai tananyagcsomag is. Úgy döntöttünk, hogy a tesztidőszak alatt ingyenesen elérhetővé teszi a teljes 5. 6. 7. és 8. osztályos tananyagot, valamint a központi gimnáziumi felvételi felkészítő anyagot is. Több mint három éve várunk erre a pillanatra, mert a járvány első hulláma során egyértelműen vált, hogy szükség van az általános iskolás matekingre. Akkor teljesen ingyenessé tettük a teljes középiskolai anyagot, és hónapokon keresztül több tízezer diák tanult belőle. De sajnos az általános iskolásoknak még nem tudtunk segíteni. Így hát elhatároztuk, hogy megcsináljuk.
Az 5-7 perces epizódokat kimondottan úgy alakítottuk ki, hogy ne legyen megterhelő egy általános iskolásnak, valamint teletömjük vizuális elemekkel, hogy könnyen fenntartsuk a kisebbeket és a kamaszokokat is” – mondta el Mosóczi András matematika tanár, a mateking.hu e-learning platform alapítója.

Mitől más a Mateking-matek?

A mateking csapata azt tűzte ki célul, hogy a „matekmumust“ felszámolják, vagyis a diákok számára megmutassák a matektanulás lehet könnyű szórakozást.

„Célunk, hogy olyan oktatási anyagot tegyünk le az asztalra, amitől a jövő generációja akár két jeggyel jobb eredményt érhet majd el a matekérettséggel. Bennünket az lelkesít és az hajt, hogy minél jobb oktatási programot rakjunk össze, amit szeretettel használjunk a tanulók“ – teszi hozzá Mosóczi András.

Az általános iskolások a tesztidőszak alatt ingyenesen próbálhatják ki a jelenleg elkészült 500-nál is több nekik szóló epizódot.