Hibrid tanúskodást teszteltek

Jehova Tanúi visszatérnek a személyes jelenléttel tartott összejövetelekhez.

A két évig videókonferencián tartott összejövetelek után a gyülekezetek 2022. április elejétől újra személyes jelenléttel tartják az összejöveteleiket, kivéve ott, ahol a kormányzati korlátozások ezt nem teszik lehetővé.

Az elmúlt két év legnagyobb részében a Tanúk imádati helyei világszerte zárva voltak a járvány és a személyes találkozás kockázatai miatt. Jehova Tanúi 2020. március 20-án Magyarországon is felfüggesztették a nyilvános szolgálatukat. Azóta levelek és telefonhívások által végzik bibliaoktató munkájukat, hetente kétszer pedig videókonferencián tartják meg az összejöveteleiket. Magyarországon az összejövetelek átlagos látogatottsága meghaladta a heti 25000 főt, 289 gyülekezetben.

“Nagy örömünkre szolgált, hogy olyan sokan csatlakoztak az online összejöveteleinkhez a helyi közösségekből, vigaszt és reményt keresve” – mondta Jehova Tanúi szóvivője, Samu Attila. “Alig várjuk, hogy személyesen is találkozzunk azokkal, akiket csak a képernyőn keresztül láttunk a videókonferencián tartott összejöveteleken.”

“Jehova Tanúi most az egész világon együtt örülnek” – mondta Samu Attila. “Bár a technika sok szempontból sikeresen közel hozta az egyes személyeket és gyülekezeteket, semmi sem tudja teljes mértékben pótolni a személyes találkozást. Már két éve várunk erre a pillanatra.”

A jelenlévők biztonsága érdekében a hibrid összejövetelek megtartására vonatkozó irányelveket minden gyülekezet megkapta Magyarországon. Az elmúlt hat hónap során sok királyságterem lett felszerelve a szükséges technikai berendezésekkel annak érdekében, hogy sikeresen lehessen ott megtartani olyan összejöveteleket, amelyeken személyesen és videókonferencia útján is közre lehet működni.

Egy tesztprogram zajlott októberben és novemberben több országban is a világon, hogy felmérjék, hogyan lehet mindezt hatékonyan megvalósítani. A tesztprogram tanulságai segítettek a királyságtermek újranyitásának az előkészítésében, ahol ezt a törvényi szabályozás engedélyezi.

“Szívmelengető volt látni a békét és az egységet Jehova Tanúi között ebben a nagyon megosztó időszakban” – mondta Samu Attila. “Tudjuk, hogy a személyes összejövetelek újrakezdése még közelebb hoz majd minket egymáshoz. Izgatottan várjuk, hogy újra láthassuk egymást.”

Jehova Tanúi jelenleg nem tervezik a nyilvános szolgálatuk újrakezdését, de az egyéb módokon végzett szolgálatuk tovább folytatódik. Valójában a járvány kezdete óta 2021 novemberéig egyedül Magyarországon több mint 3,5 millió órát töltöttek online bibliatanulmányozások vezetésével, ismerőseiknek címzett vigasztaló levelek írásával és telefonhívásokkal.

Mindeközben 77 új nyelven adták ki a Bibliát és két globális kongresszust tartottak online, több mint 500 nyelven.

 “Nem vesztegettük az időt az elmúlt két évben” – mondta Samu Attila. “Gyülekezeteink tagjai elfoglaltak voltak és gyakorlatias segítséget nyújtottak egymásnak és az embertársaiknak ebben a próbateljes időszakban. Erről szól a szeretet és az egység.”

A személyes részvétellel tartott összejövetelekhez való visszatérést követi két, világszerte megtartott esemény Jehova Tanúi 120000 gyülekezetében. Az első egy különleges előadás, amely a legtöbb gyülekezetben 2022. április második hétvégéjén lesz megtartva, “Hol találhatsz valódi reménységet?” címmel. A második a Jézus Krisztus haláláról való évenkénti megemlékezés.

Mindkét összejövetel személyes részvétellel lesz megtartva a királyságtermekben, élő előadással. A belépés ingyenes, és nincs pénzgyűjtés.

.

     Kiadó: Magyarországi Jehova Tanúi Egyház

OS
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.