Határon túl is keresik a legokosabb fiatal agrártudóst a teszteken

Az agrárszakmát és az ahhoz vezető tanulási lehetőségeket népszerűsíti a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) szakmai támogatásával induló Nagy Diák Agrárteszt 3. – Mezőgazdálkodj okosan! vetélkedő, nagy értékű nyereményekkel. Az online edukatív játék során a modern agráriummal kapcsolatos kérdésekre kell válaszolniuk a középiskolás diákoknak, akik ezúttal a határon túlról is jelentkezhetnek.

Le lehet égni erős napsütésben egy fóliasátorban vagy egy üvegházban? Mi a magyarázata a csokoládé kiszürkülésének? Mire jó a drón a növénytermesztésben? Hol van Magyarországon a legnagyobb rózsafajta-gyűjtemény? Ilyen és ehhez hasonló tudományos kérdésekre kell válaszolniuk azoknak, aki részt vesznek a Nagy Diák Agrárteszt játékon.

Az idei évben a határon túlra is kiterjesztett, háromfordulós, online, edukatív vetélkedőbe középiskolás fiatalok kapcsolódhatnak be, de a játékot bárki kitöltheti. A verseny első fordulója 2023. szeptember 1. és december 15. között érhető el a www.agrarteszt.hu oldalon. Az itt legjobb eredményt elért 1.000 játékos meghívást kap a 2023. december 28-án tartandó középdöntőbe, ahonnan a döntőbe jutó legsikeresebb 10 diák agrártudós között dől el az értékes nyeremények sorsa. A díjátadóra a 2024. januári Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon kerül sor, ahol gazdára talál a kétszemélyes külföldi utazás, a kerékpár és a mobiltelefon.

A MATE-ra felvett gólyák több mint fele, azaz több mint 1.700 fő >>>