Így szerepeltek a teszten a frissensültek

Mint arról korábban már beszámoltunk, házhoz rendelt készételeket teszteltek a Nébih munkatársai.

Nézzünk, milyen tapasztalatokat szereztek az egyes kategóriákban!

A Frissensültek:

Trófea Grill Étterem- Sajttal, sonkával töltött jércemell

A köret és a hús külön csomagolva érkezett. A hús átlagos nagyságú, hosszában félbevágott. A vörösesbarna, karfiolszerűen rücskös, megfelelő vastagságú, a húshoz tapadó bunda kissé kemény. A fehér színű hús szaftos, omlós. Az apróra vágott sonka ízletes, a sajt a töltelékben olvadt, a metszésfelületre is ráolvadt és azt elfedi. A köret hófehér színű, hosszúkás, enyhén tapadó rizsszemekből áll, a néhány csomó villával könnyen szétnyomható. A rizs tiszta, főtt gabona illata és íze, valamint a frissen sült, bundázott hús harmonizál egymással, friss érzetű, ízletes, étvágygerjesztő.

Pasarét Club Étterem- Cordon bleu

A köret és a hús egyterű tálalódobozban érkezett. A hús átlagos nagyságú, háromszög alakban félbevágott. A bunda ép, vörösesbarna, a hústól kissé elválik, a metszésfelületen a sajt-sonka réteg szépen látszik, a sonkaszeletek többszörösen tekertek, a sajt kissé kifolyt. A megfelelően megfőtt és ízletes, szürkésfehér rizsköret drappos színű és törött szemeket is tartalmaz. A jól átsült hús kissé inas, de könnyen rágható, bundája ropogós, kissé sós. A tetszetős megjelenésű kígyóuborkával, növényi csírával és paprikával díszített étel összhatásában friss, harmonikus és jellemző illatú és ízvilágú.

Bécsi Szelet Vendéglő- Cordon bleu pulyka

A köret és a hús osztott terű tárolódobozban érkezett, ami sérült volt. A hússzelet meglepően nagyméretű, de nagyon vékonyra, szinte rostjára klopfolt. Az aranybarna bunda a húst egyenletesen fedi, nem ropogós. A töltelékben a sonka egy darab vékony szelet, felvágott jellegű, ami a hús felületéhez képest csekély mennyiségű. A sajt mennyisége megfelelő. A köretként tálalt rizs sárgás színű, ételízesítőből származó zöldségszemcséket tartalmaz, kissé törmelékes, de megfelelő állományú. Összességében a nagyméretű, de vékony szelet hús és a csekély mennyiségű sonkatöltelék miatt a sajt és a sült panír illata-íze dominál, kissé olajos, nem friss érzetű.

Street Magic- Cordon bleu

A köret és a hús osztott terű tálalódobozban érkezett. A hús átlagos nagyságú, a töltelék miatt vastagabb, félbevágott, kemény, száraz, kevésbé ízletes. A bunda nem egyenletes színűre sütött, nem ropog, utólag reszelt sajtot olvasztottak rá. A sonka töltelék nem egyenletesen eloszlatott, mennyisége kissé túlzó, emiatt az étel kissé sós. A sajt hosszan tárolt hűtőre jellemző ízhatású. A fehér rizsköret vörösesbarna csíkozású és törött rizsszemeket is tartalmaz, a néhány csomó villával könnyen szétnyomható. Összességében illata és íze alapján enyhén állott, nem friss étel benyomását kelti.

Theo Papa Konyhája- Cordon bleu

A köret és a hús külön csomagolva érkezett. A hús átlagos nagyságú, a töltelék mennyisége miatt vastagabb. A túlsütött, néhol égett, vastag, kemény bunda a húsról mozaikosan leválik, azt nem fedi hiánytalanul, repedt, zsiradékot ereszt, alul átnedvesedett. A töltelék sonkán és sajton kívül konzervgombát tartalmaz. A hús kérges, nehezen rágható. A köret kétféle, feltehetően eltérő időben készített rizsből áll: egy kemény, csomós, száraz, nehezen rágható szürke színűből és egy fehér pergősből. Friss, aprított petrezselyemzöld kupaccal a tetején kínált. Összhatásában nem tetszetős megjelenésű, nem étvágygerjesztő, nem friss megjelenésű, állott szagú és ízű, többször használt olajra jellemző ízhatású.

Részletes eredmények letölthető formában – ITT 

https://tesztalelkemindennek.hu/2020/08/06/hazhoz-rendelt-keszeteleket-teszteltek/