Elsőként Kiss Norbert tesztelte a dinamikus, de kényelmes túrahajót

A világ legdizájnosabb jet-ski-jévé választották a Sea-Doo Explorer Pro-t

Négy másik BRP termék mellett, a Sea-Doo Explorer Pro, a világ első  luxus-túra jetskije is megkapta az ismert amerikai Good Design díjat, amely a kortárs alkalmazott dizájn szakma egyik legtekintélyesebb elismerése. A felfedezésektől, és hosszú vízi kirándulásoktól sem elzárkózó vásárlóknak szánt kényelmes, és dinamikus túrahajó, emellett számos más országban kapott elismeréseket újszerűsége, kényelme, funkcionalitása és úttörő megoldásai miatt. 

A legendás Sea-Doo jet ski márka hazai importőr cége a Jet Power Hungary (www.jetpower.hu) kereskedelmi igazgatója, Tóth Árpád elmondta: különleges öröm és megtiszteltetés, de nem meglepő a rangos elismerés, hiszen a Sea-Doo Explorer Pro egészen új, pozitív változásokat hozott a “jet-ski iparba.”

– Arról van szó, hogy a Sea-Doo fejlesztőmérnökei  ezzel a hajóval bebizonyították: igenis lehetséges egy vízi jármű egyszerre izgalmas, kényelmes, dinamikus és biztonságos is – fogalmaz a szakember, hozzátéve: egy ilyen hajóval egy házaspár – akár egy Honda Gold Wing motorral az utakon – nyugodtan elindulhat például a Dunán egy a németországi, ausztriai és a magyar szakaszt is felfedező több hetes túrára, hiszen egy luxusautó kényelmét és a jet-ski-zés izgalmát egyesítve, nem fárasztó, mégis élményszerű vele a vízi közlekedés. Tóth Árpád hozzátette: “nem véletlen, hogy amikor cégünk márkanagykövete, Kiss Norbert ötszörös Európa bajnok autóversenyző a Jet Power Dunaharaszti bázisán lévő jet-ski tóban először tesztelte az Explorer Pro-t, neki is rögtön az jutott eszébe: milyen jó lenne végigmenni vele a Dunán Ulm-tól egészen Budapestig.” 

Tóth Árpádtól megtudtuk: bár a mostani hetekben, a jó idő beköszöntével  kezd “csúcsra járni” az érdeklődés a jet-ski-k iránt, még van a Jet Power Hungary-nál raktáron Sea-Doo Explorer Pro, így aki hamar dönt, Verne Gyula Dunai hajósának kései utódjaként, akár még idén végigcsinálhat nyáron vele egy nemzetközi Duna túrát. 

A BRP (www.brp.com) aszabadidőspport-termékek és -hajók világának vezető vállalata, továbbra is innovatív és irányadó dizájnjával tűnik ki. Idei öt Good Design USA díjjal világelső, amivel, hiszen egyetlen més vállalat sem kapott ennyi különböző termékével elismerést a Good Disegn-on. 

 A  BRP mind az öt mérlegelésre benyújtott termékét díjazták: az Advex sisakot hószánosoknak; a Sea-Doo Explorer Projet-ski-t, a Manitou Cruise pontonhajót; valamint a Lynx Shredder és a Ski-Doo MXZ X-RS hószánokat. 

“Öt termékünknek ez a rangos elismerése nemcsak a száguldás, a felfedezés élményének növelése iránti elkötelezettségünket tükrözi, hanem az egyes nyertes termékek mögött meghúzódó kivételes csapatmunkát és kreativitást is. Ahogy ünnepeljük ezeket az eredményeket, inspirációt kapunk, hogy továbbra is feszegessük az innováció  határait, keressük a mobilitás újabb és újabb élményét” – mondta Denys Lapointe, a BRP tervezési igazgatója. 

A díjazott termékek: 

Advex sisak

Az Advex sisak a téli szerelmesek egyik legjobb és legadaptívabb védelmet nyújtja mind a hideg, mind a nedvesség ellen. A BRP olyan sisakot hozott létre, amely fejlett biztonsági funkciókkal és innovatív kommunikációs rendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a túravezetők számára, hogy megtapasztalják a jármű, a felszerelés és a tartozékok közötti szinergiát, miközben előtérbe helyezi a kényelmet és a funkcionalitást. 

Sea-Doo Explorer Pro

A Sea-Doo Explorer Pro egy személyi vízi jármű (PWC), amelyet kifejezetten azok számára terveztek, akik kalandra és felfedezésre vágynak a vízen.A párnázott ülés, a térdvédők és az állítható kormány páratlan kényelmet és kellemes utazást biztosít a kalandozóknak a legkülönbözőbb pozíciókban. A Sea-Doo Explorer Pro hatalmas tárolási képességeinek, üzemanyag-hatékony teherhordó erejének és páratlan stabilitásának köszönhetően a kalandra vágyók több napos, hetes  túrákat is élvezhetnek. 

Manitou körút

A Manitou Cruise újradefiniálja a több évtizedes kikötő ponton tervezési irányokat. Szinte teljes egészében újrahasznosítható anyagokból készült, merész és innovatív dizájnjával tűnik ki, amely ötvözi a modernitást, a luxust és a funkcionalitást. A Stealth technológiával felszerelt Rotax S külmotor nem csak a csónak alatt elhelyezett rejtett helyzete miatt nagyobb nyugalmat biztosít a felhasználónak, hanem átalakítja a Manitou Cruise dizájnját is azáltal, hogy maximalizálja a fedélzeten használható helyet, és csökkenti a zajt és a vibrációt. 

Lynx Shredder

A finn „sisu” szó által ihletett Lynx Shredder robusztus, de könnyed formájával tiszteleg a skandináv dizájn előtt. Az angolban nincs megfelelő szó, a „sisu” egy cselekvés-orientált gondolkodásmód, amely a sztoikus elszántságra, szívósságra, bátorságra, akaraterőre és rugalmasságra utal. Ezt a filozófiát szem előtt tartva a tervezőcsapatnak kihívást jelentett, hogy egy minimalista, könnyebb gépet készítsenek, miközben biztosítják a mély hóban való játékhoz szükséges pontosságot és irányíthatóságot. 

Ski-Doo MXZ X-RS

A Ski-Doo MXZ X-RS, amelyet már az iparági szakértők is etalonnak tekintettek, a motoros szánok tökéletes evolúciója, a nagy teljesítmény csúcsán, amely lehetővé teszi a tapasztalt versenyzők számára, hogy felejthetetlen és felelősségteljes kalandokat éljenek át. A láthatóság jelentősen javult a biztonságosabb vezetés érdekében a jellegzetes „kétszemű” LED-lámpáknak köszönhetően. A termék az iparágban elsőként működő Smart-Shox felfüggesztéssel van felszerelve, amely azonnal elemzi a terepet, és beállítja az ideális felfüggesztést a maximális kényelem és stabilitás érdekében. 

2023-ban egy tucat díj megerősíti a vállalat iparágra gyakorolt hatását

A BRP Design & Innovation csapata számára 2023 egy újabb csodálatos év volt, hiszen 12 díjat gyűjtött be a rangos tervezési versenyeken szerte a világon. A Good Design USA elismerése mellett az utolsó négy termék egy-egy Red Dot díjat kapott tavasszal. A Sea-Doo Explorer Pro valóban kiemelkedett a társai közül, a Good Design Japan és a Good Design Australia elismerését, valamint a National Marine Manufacturers Association innovációs díját (NMMA) is elnyerte.