Elképzelhető, hogy inkább a Honvéd valamelyik csapata játszhatja az első tesztmeccset a Bozsik Arénában

Korábban már megjelent, hogy MTK-Ferencváros női labdarúgómeccs lesz az új Bozsik Aréna első tesztmérkőzése, de a Budapest Honvéd később azt kérte, hogy az ő csapata léphessen először pályára.

    A tabella második helyén álló MTK Hungária FC honlapjának szerdai beszámolója szerint a női NB I tavaszi első fordulójában látják vendégül a címvédő és listavezető FTC-Telekom együttesét. A találkozóra március 13-án 12.30 órától kerül sor.


    A hírre reagálva a Budapest Honvéd vezetősége levelet írt a magyar szövetségnek (MLSZ) nyomatékosan kérve, hogy mivel a Bozsik Aréna a Honvéd hazai pályája lesz, ezért mindenképpen azt szeretné, hogy a klub valamely csapata szerepelhessen ott először.


    “Ha a Honvéd bármelyik csapata nyitott arra, hogy ott játssza a tesztmérkőzést, akkor mi ezt örömmel fogadjuk, nyitottak vagyunk erre az elképzelésre, sőt, mi is azt szeretnénk, hogy kispesti csapat játssza az első meccset a Bozsik Arénában” – olvasható Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője válasza a kispesti együttes honlapján.

😀 😀 😀


    A tesztmérkőzésre az Európai Labdarúgó Szövetség előírásai miatt van szükség, mivel az új Bozsik Aréna is helyszíne lesz az idei, magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokságnak.


    Az új stadion alapkövét 2019 márciusában tették le. A létesítmény az UEFA 4-es, valamint az MLSZ I. osztály A kategóriába került. A lelátórész 8200 néző befogadására alkalmas, a főépületet háromemeletesre tervezték, a korszerű pályavilágítási-rendszer pedig HD-minőségű közvetítéseket tesz lehetővé.